Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit kell figyelni az Eu....

Mit kell figyelni az Eu. Doboznál, ami rajta van lejárati idő, vagy a benne lévő anyagok lejárati ideje?

Figyelt kérdés

Több félét olvastam erről, de nem tudom pontosan, mit kell figyelni. Mit néz a rendőr? A doboz lejárati idejét, netán a benne lévő felszerelés lejárati idejét.

Egész Eu. dobozt kell venni lejárat esetén, vagy elég, ha feltöltetem a lejárt dolgokat a gyógyszertárban. Ott viszont nem tudnak plombálni.

Köszönöm a válaszokat. Fontos!!

2012. ápr. 24. 10:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
31%
A rendőr semmit nem néz. Soha nem szokták ellenőrizni az eü. dobozt...
2012. ápr. 24. 10:54
 2/14 A kérdező kommentje:
Ma olvastam a neten, hogy csak azt nézik mostanság a rendőrök. A nemlétet, ill. lejárt szavatosságú dobozokat 50.000 Ft-nyi helyszíni bírsággal sújtják. Ha nem fizeted ki, a későbbiekben eljárás során akár a duplája, vagyis 100.000 Ft lehet.
2012. ápr. 24. 11:08
 3/14 anonim ***** válasza:

Gondolom, te is kaptál ebből a hoax-ból!

Egyébként, a dobozban van egy lista a tartalomról és azon szerepelni kell a gyártási időnek + az érvényességének.

Én ebből fénymásoltam egy "szűzet" és nyomtam rá egy 2011-es dátumbélyegzőt, -mint gyártási időt.

2012. ápr. 24. 11:11
 4/14 anonim ***** válasza:

Hát nekem még soha nem ellenőrizték. 10 éve vezetek napi rendszerességgel és elég sokat. Egy 100-200 alkalommal már biztos igazoltattak.

Egyetlen egyszer volt, hogy egyáltalán szóba került az e.ü. doboz. Egy a ránézésre a korából ítélve pár napja a suliból szabadult fontoskodó pö.s hozta szóba. Az is csak annyit kérdezed, hogy van-e (meg izzó, meg háromszög). Mondom van. Aztán ennyi, nem nézte meg. Pedig volt pár alkalommal, hogy a csomagtartóba is benéztek, de szóba sem hozták. Azt se tudom az enyémben mikori van:) Szerintem még a gyári van benne amit adtak vele 12 éve:)

Nem foglalkoznak az ilyenekkel. Igazoltatásnál papírok meg szonda aztán csókolóm. A csomagtartóba is csak akkor lesnek be, ha keresnek valamit vagy valakit a környéken vagy nagyon gyanús a fickó. De akkor sem az e.ü. csomaggal foglalkoznak.

2012. ápr. 24. 11:21
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen a doboz felszereléseinek lejárati ideje a lényeg, hiszen azt hazsnálnád el vész esetén.

Bár elvileg a dobozon lévő dátum is ezzel egyezik meg.

Amúgy nem kell új dobozt venni, elég a gyógyszertárban felújíttatni. Párszáz forintos tétel, de ha netán egy kekec rendőr megnézi, akkor pártízezertől óv meg. Faternak már ellenőrizték...

Amúgy elmégy a gyógyszertárba megmondod mit szeretnél, újítsák fel, és ők zárják le dátumbélyegző+gyógyszertári pecséttel. És ennyi.

2012. ápr. 24. 11:32
 6/14 anonim ***** válasza:
A válaszod korrekt, de alighanem olcsóbb újat venni. Ezer forint alatt is szokott lenni.
2012. ápr. 24. 12:27
 7/14 anonim ***** válasza:

A dobozt nem nyithatod fel, mivel akkor már sérül a plomba. Tehát ha használni kell, vagy lejár az ideje akkor újat kell venni. 5 éves időtartamra szokták őket adni.

A rendőr a doboz meglétét, a lejárati időt, és a plomba sértetlenségét nézi.

Az egyik válaszoló írta, hogy nem nézi. De nézi! Bírságol is érte!

Találkoztam olyannal, hogy kértem a bemutatását, elém rakott egy nyitott dobozt, a csomagban folyt az olaj, a steril zacsik kiszakadva. Mondom ezt rakom magára, ha balesetezik!.......

2012. ápr. 25. 00:03
 8/14 anonim ***** válasza:

"A dobozt nem nyithatod fel, mivel akkor már sérül a plomba. A rendőr a doboz meglétét, a lejárati időt, és a plomba sértetlenségét nézi. "

Ez nem igaz.

Amióta kötelező a lélegeztetéshez szükséges arcmaszk is, attól a módosítástól már nem a doboz szavatossága és sértetlensége a lényeges, hanem a tartalomé.

Pont azért, mert a fertőtlenítő oldat 2-3 évig volt szavatos, míg a kötszer 5-6 évig is. Eddig viszont szabályosan 2 év után dobhattad el, vagy ha 5 év volt ráírva (a kötszer miatt) akkor a fertőtlenítő volt már lejárt.

Már 1-2 éve a tartalom szavatossága számít.

(Nomeg burkoltan azért is, mert sokan játszottak azzal, hogy nyomtattak egy etikettet új 5 éves szavatossággal, és ha a rendőr kérte, csak megmutatták. És ugye a rendőr sem tépte fel a plombát, mert látta, hogy szavatos. Közben meg belül erősen lejárt volt :) )

2012. ápr. 25. 00:11
 9/14 anonim ***** válasza:

Amúgy megjegyzem, kicsit túl van ez spirázva. Vész esetén a letépett póló is jó, tehát szükség esetén gyakorlatialg bármit meg kell tenni az emberélet megmentéséért.

És bizony ha nincs más, akkor lejárt szavatosságú mullpólyával a kezemben nem fogok állni, és várni, hogy elvérezzen a delikvens, mondván: ez már lejárt. Hanem bekötözöm, és maximum kap egy fertőzést tőle. Fertőzésből még ki lehet kezelni, de ha elvérzik, akkor nem segít rajta a jóisten sem.

Ugyanígy az újraélesztés is: Sokan félnek tőle, hogy mi lesz ha? És innen folytatható gyakorlatilag bármivel. De azt nem gondolja végig, hogy ha eltöri a bordáját, azzal még mindig vígan él tovább, de megállt szívvel, leállt keringéssel és légzéssel bizony aligha...

2012. ápr. 25. 00:14
 10/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Elég változatos véleményeket olvastam.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Asszem, az a legjobb, ha veszek egy originál csomagot. :)

2012. ápr. 25. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!