Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire lehet pontosnak...

Mennyire lehet pontosnak venni a bukósisak méretezését?

Figyelt kérdés
Neten találtam új bukót, de még sosem volt bukóm. Ezért a méretem sem tudom. ha például Az m-es 57-58 cm homloknál mérve, és nekem ez a méret passzol akkor lerendelhetem az m-es bukót vagy az ilyet mindenképpen próbálni kellene. Esetleg ha boltban megpróbálok egy m-eset és az jó akkor ez is jó lesz?

2012. ápr. 19. 17:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A bukósisakot vásárlás előtt mindig fel kell próbálni. A szivacsozás minden típusban más formájú, ezért lehet, hogy az ugyanakkora méretű bukósisakok közül az egyik lötyög a fejeden, a másik meg szorít.

De ha még a mérettel nincs is gond: mindenkinek egyedi az arcformája, lehet, hogy egy sisakban elfér ugyan a fejed, de itt-ott kényelmetlen, míg egy másik, ugyanolyan méretű jobban illeszkedik. Illetve vannak olyan apróságok, amik csak ilyenkor derülnek ki: lehet, hogy a jól illeszkedő, kényelmes sisak majd' letépi a füledet fel- és levételnél, esetleg olyan a csat elhelyezése, hogy nem tudod bekapcsolni. Ha szemüveget hordasz, azzal is érdemes megpróbálni, hogy nem nyomja-e a szárat. Sőt, van, hogy egyes sisakokból nem jó a kilátás, egyszerűen nem illeszkedik az arcformádhoz a kivágása, zavaró a látótér csökkenése valamelyik irányban (bár ez leginkább zárt sisakoknál jellemző). Krosszhoz való sisakoknál pedig a szemüveggel együtt kell próbálni, hogy összeillenek-e, fel tudod-e venni mindkettőt úgy, hogy legyen értelme. De akár még az is lehet, hogy álmaid sisakja olyan nehéz, hogy nem tudod hordani, fáj tőle a nyakad.

Na, ezeket nem lehet interneten át kideríteni. Tudom, nem kell ezt tudományos alapossággal végezni, létezik az "itt, a faluba' nem megyek gyorsan, mindegy az, csak legyen valami a fejemen" faktor, de hidd el, nagyon zavaró tud lenni egy nem megfelelő sisak, nem éri meg azért megvenni látatlanban egy olcsót, hogy egy év múlva lecseréld egy másikra, mert nem tudod hordani.

2012. ápr. 19. 17:42
 2/4 anonim ***** válasza:
62%

Én így vettem bukót.

A lényeg hogy fejkörméret szerint vedd mert a betűs méret eltérő lehet.

Ha meg van adva a fejkörméret az adott mérethez az jó szokott lenni.

2012. ápr. 19. 17:42
 3/4 waland ***** válasza:
Próbáld fel valahogy, mert még márkán belül is vannak eltérések fejformában. Lehet, hogy az egyiknél az l-es lötyög a fejeden, de az M-es meg nyomja a homlokod, a másiknál meg pont az M-es jó. Milyen márka?
2012. ápr. 19. 23:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. megrendeltem az m-es bukót. Fejkörméret szerint ez volt beskálázva. :)
2012. ápr. 20. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!