Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Záróvonalnál ki lehet kerülni...

Záróvonalnál ki lehet kerülni a buszt?

Figyelt kérdés
2012. márc. 4. 20:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
nem.
2012. márc. 4. 20:41
 2/11 anonim ***** válasza:
34%
Ha megállóban (öbölben) áll, és mondjuk kissé belóg a sávodba, akkor a záróvonal átlépése nélkül kikerülheted.
2012. márc. 4. 20:53
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
A záróvonalat NEM lépheted át, még a buszt sem előzheted meg!!!...
2012. márc. 4. 20:56
 4/11 A kérdező kommentje:
És ha mondjuk beáll a távolsági busz akkor (elvileg) ki kell várni míg mondjuk 20 utas megveszi a jegyét?
2012. márc. 4. 21:03
 5/11 anonim ***** válasza:
23%
A busz azért úgy áll be, hogy elférsz mellette anélkül, hogy átlépnéd a záróvonalat.
2012. márc. 4. 21:10
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

Csak akkor, ha műszaki hiba miatt áll ott, ekkor forgalmi okból átlépheted a záróvonalat, egyébként sietség címén nem indokolt a záróvonal átlépése. Sajnos elég sok helyen rosszul van megoldva a buszmegálló, de elvileg olyan helyen tilos megállni, ahol nem marad az úttest felezővonala és a megálló jármű között 3 méter távolság, de persze rengeteg helyen ilyen remekül van kiépítve...

Tehát ha szabályos szeretnél lenni, meg kell várnod, míg továbbmegy a busz.

2012. márc. 4. 21:14
 7/11 anonim ***** válasza:
51%

vicces, hogy lepontoznak azért, mert az írtam hogy nem.

záróvonalat nem lehet átlépni (szabályosan!)

persze az már más kérdés, ha előtted áll egy busz, szembe senki nem jön, persze hogy ki fogod kerülni...

2012. márc. 4. 21:14
 8/11 anonim ***** válasza:
21%
Kerülni lehet. Előzni nem.
2012. márc. 4. 23:35
 9/11 anonim ***** válasza:
61%

Ha a záróvonal érintése nélkül ki tudod kerülni, akkor tedd meg nyugodtan, nem kell megvárnod mindenkit.

Ha viszont ez nem megy, akkor a KRESZ szabályai szerint szépen ott maradsz mögötte, amíg mindenki megveszi a jegyét. Igen, tudom, te sietsz, de akkor meg minek kérded, mi a szabály?

Egy kivétel van: ha a busz műszaki hiba vagy szabálytalan parkolás miatt áll az út szélén úgy, hogy nem tudod kikerülni a sávodon belül, akkor igenis megteheted, hogy átléped a záróvonalat. Ilyen esetben azért irreális lenne, hogy megálljon a forgalom.

2012. márc. 5. 00:12
 10/11 -pandy- válasza:

Nekem 5000 csekk volt a nyeremény záróvonalért.

Nem a záróvonalról nem tudtam,hanem a rendőrökről. :-D

2012. márc. 10. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!