Az ilyenektől miért nem veszik el a jogosítványt? Lehet valamit lépni?
Mi egy viszonylag kis városban élünk. Itt ismer mindenki, mindenkit. Van itt 4 fiatalember. Olyan 20-24 év körüliek. Kőgazdag az összes (hogy, miből az rejtély, mert úgy tudom egyiknek a szülei sem azok).
Úgy vezetnek mint a vadállatok! Ritka az, hogy városban 100km/h óra alatt közlekednének. Nem tudnak parkolni. Szinte mindig tilosban, mozgássérült helyen állnak. Olyan is volt, hogy keresztben állt az egyik két mozgáskorlátozott parkolót elfoglalva. Annyira pimaszok, hogy még arra sem veszik a fáradságot, hogy "vegyenek" maguknak olyan kártyát. Ha eljön a hétvége akkor meg elszabadul a pokol. Állandóan matt részegen vezetnek, nem kis tempóban. Szinte már mindegyiknek volt balesete ittas vezetés és gyorshajtás miatt. A múltkor az egyik 180-al ment részegen lakott-területen belül és beszált egy kerítésbe. Nem lett semmi baja. Össze törte a vadi új E osztályos Mercijét. Nem gond. Másnap S8-as Audija volt. Nyilván már milliókat fizethettek be bírságokra, de a jogsijuk, hogyhogy még megvan? Mért engedik az utakra az ilyen barmokat?
Két dolgot tudok hozzátenni:
1: az ilyeneknek kívánom isten igazából szívből hogy egyszer, csak egyetlen egyszer mondjon csődöt a hiper szuper ABS, ESP, és még ki tudja milyen három betűs rövidítés és szálljon bele úgy a falba hogy örök életére nyomorék maradjon. Vagy jöjjön szembe a bóbiskoló török kamionos és a csúszó pót vágja le a kocsi tetejét a gyerek fejével együtt. Utána rend lesz és nyugalom.
Az a baj, hogy az ilyeneké a világ. Ahelyett hogy inkább értelmesen példát mutatnának. Az már persze csak hab a tortán, hogy ezeknek van sok pénzük...
2: amit előttem is mondtak: "hát akik így kiszögezik az utat, ez életveszélyes..." :)
Hivatalos úton nem tudsz tenni velük szerintem semmit sem. Amúgy ha valóban mindenkinek elege van belőlük, egy dolgot ki lehet találni:
ha valóban mindig 100al közlekednek, főleg este, beb*va, esélytelen hogy felfogják mi van előttük. Megbeszélni az arra járókkal hogy egyik nap este senki ne menjen ki. Letenni egy jó nagy betontömböt, amibe 100al belerohanva szép kis baleset van.... Esetleg egy "eltéved farönk" az út közepén, esetleg éppen a kanyarban....
Nem vagyok híve az ilyen drasztikus dolgoknak, de ezekkel valóban nem lehet mit tenni. Amíg az egyik nem lesz nyomorék vagy halott, addig ez így fog menni...
Megtehetik. Ilyen kapcsolatrendszerrel a hivatalos utat elfelejtheted, amúgy meg nem húznék ujjat velük a helyedben. Lehet, hogy te járnál pórul a végén. Huszon évesen ilyen vagyonra és kapcsolatrendszerre szert tenni, FŐLEG mindenféle HÁTTÉR NÉLKÜL, nem kis teljesítmény. Érzékük van hozzá ehhez kétség sem fér. És azon sem csodálkozok, hogy el vannak szállva maguktol. Valahol jogos, csak ez a viselkedés gyerekes szerintem. Aztán vagy ahogy mondtátok meghal vagy megnyomorodik az egyik, vagy benő a fejük lágya, és higgadtabban fognak viselkedni.
Hogy azért a kérdéssel kapcsolatban is mondja valamit, azért nem veszik el a jogosítványukat, mert az országvezetésnek és a zsarunak nem érdeke. Nekik az az érdekük, hogy minél több szabálysértést kövess el, minél több bírságot tudjanak rajtad behajtani. Ha az első alakalom után elvennék és leültetnék őket, akkor ki fizetne pár év alatt milliós bírságokat, ahogy mondtátok? Nem nagy titok, senki. És nem hiszem, hogy pár százezres bírság bármelyiküknek is zokon esne. Rohadt traffipax is miért csak a fényképet készíti, miért nem állítják meg akkor helyben a "közlekedésre veszélyes" (muhaha) sofőröket? Mert nem érdekli őket semmi, csak hogy fizess. (Mondjuk ez a traffi is megér egy külön beszélgetést, mindegy) Amúgy meg ha el is vennék tőlük a jogsit, szernted utána nem vezetnének?
Lehet itt vergődni, hogy ezt hogyan lehet megtenni és, hogy nem igaz, hogy ha pénz van mindent megtehetsz. Csak nincs értlme. Ilyen világot élünk.
Azzal meg, ha elkzedtek önkéntes rendőrködni (betontömb, farönk és egyéb fantasztikus agyszülemények) és netán megölitek vagy egy életre megnyomorítjátok valamelyiket, ti sem viselkedtek különbül. Az meg a másik, hogy gondolom nem hagynák a dolgot szó nélkül... Mindegy én nem ismerem őket, nem is védeni akartam, csak elmondtam a véleményem. Lehet köpködni!
"
Azzal meg, ha elkzedtek önkéntes rendőrködni (betontömb, farönk és egyéb fantasztikus agyszülemények) és netán megölitek vagy egy életre megnyomorítjátok valamelyiket, ti sem viselkedtek különbül.
"
Ez valahol igaz. Csak megint az a helyzet, hogy az nem normális, hogy sok embernek kell félni egy két baromtól. Ha egyszer az állam nem képes/nem akarja megvédeni az állampolgárait, akkor nincs más választás, mint önkéntes rendőrködni. Hogy beszélnél azzal, aki a józan észre nem hallgat? Nem tudsz vele beszélni. Erőre csak erővel tudsz reagálni. Legalábbis szerintem. De ha valakinek van jobb ötlete, azt várom...
Nekem sem lenne érdekem egyiket sem megölni vagy megnyomorítani. De egyszerűen más hatékony eszköz nincs, mert semmire nem lehet menni ellenük. Pénz, józan ész nem segít. Mi más marad? A brutális nyers erő. Azt meg nem tartom normális állapotnak hogy több ezer ember élje rettegésben az életét.
"hadd hulljon a férgese". Eleve kizártnak tartom hogy ilyen időr korukra becsületes munkával ennyi pénzt tudtak volna termelni (azaz lehet, de akkor nem így viselkednének. Vagyis: nem mások mint garázda bűnözők, akikhez esetleg több ezer ember nyomora kötődik. Akkor meg hadd hulljon a férgese....
Ja és még egy dolog van:
ez már nem "kis" csínytevés, és nem is "egyszeri" alkalom. Ugyan nem élek ott (talán jobb is), de el tudom képzelni mi mehet ott. Nálunk is régen minden éjszaka meghúzatták a falu egyik végén a motort, persze kb 5 mp alatt átértek, aztán nagy fékezés. Évekig ez ment. Aztán valamelyik elszállt. Utána kuss lett éjjelenként. Nem is a hanggal van a baj, hanem a hozzáállásal. Aki ilyeneket akar csinálni, és pénze is van rá, menjen ki a versenypályára, sok szeretettel látják és várják. Becsenget (talán jóval kevesebbet mint most büntetésre) egy kis lóvét és már tolhajta is neki olyan verdákkal hogy csak na... Persze akkor nem lehetne másokat veszélyeztetni. Pont 10 perce ütöttek el majdnem a zebrán. Még a köcsögkém volt felháborodva. Az eszem megáll...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!