Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Magyarországon kötelező a...

Magyarországon kötelező a téligumi?

Figyelt kérdés

Én eddig nem akadtam a nyomára ilyen szabálynak, de valaki a családban ezt terjeszti, hogy nov. 1-től kötelező lenne.

Én eddig úgy tudtam, hogy Ausztriában és Romániában.

2011. okt. 25. 12:35
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Neked legalább szerencséd van, hogy 50-ben megállna a téli gumi :)

Nekem kb 200 lenne :(

2011. okt. 25. 19:28
 12/19 anonim ***** válasza:
18:57 te sem vagy valami tanult ember még hogy nincsenek hegyes, dombos területeink, Magyarország nem csak alföldből áll!!!!!
2011. okt. 25. 21:03
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy ő a Kékestetőn vagy Mátraszentimrén lakik :)
2011. okt. 26. 07:30
 14/19 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, mert MINDENHOL eshet a hó télen - és ha CSAK EGYETLENEGY napon áll, akkor is okozhat balesetet, söt akkor még több esély van rá, mert senki sem számit arra, hoyg ÉPPEN OTT lesz csúszós az út. Màsrészt vidéken elég sokszor áll hetekig hó illetve ráfagyott jégy az utakon.

AKi meg azt irja, hogy havas/jeges idöben nem autózik: sokszor elöfordul olyan eset, hoyg amikor valahová elmégy, akkor száraz az út, és amig ott vagy, leesik a hó. Ilyenkor GYALOG mégy haza? Mert szerintem autóval.

2011. okt. 26. 07:45
 15/19 anonim ***** válasza:
Az ilyen ritka alkalmakkor szépen hazamennék hóban jégen csak óvatosan .Nem egy és nem kettő telet végigéltem már téligumi nélkül balesetet nem okozva.
2011. okt. 28. 10:42
 16/19 Holló Vezér válasza:
Forgalmas városban nem lehet télen nyári gumival közlekedni, boritékolható a baj, és akkor a biztosító sem fizet. Sokba kerülhet a spórolás. Már nyári gumi árban is lehet téli gumit venni: [link] ki kell választani azt, amit az ember még meg tud fizetni, vagy télre le kell tenni az autót!
2012. okt. 3. 16:54
 17/19 anonim ***** válasza:

Remelhetoleg minnel hamarabb kotelezo lessz.

Akinek volt vagy van penze kocsira esetleg draga szep peresgumira akkor lessz penze acelfelnire es teligumira.

Engem nem az az idiota erdekel aki nyari gumival jon telen ,hanem aki miatta balesetet szenved.

Olyanyira hianyzik a teligumi mint az egokeszlet amit remelhetoleg kotelezove tesznek.

2014. máj. 12. 09:55
 18/19 anonim ***** válasza:
számolgatod menyi a téli gumi,és egy koccanás javitása? egyébként ausztriába is csak 3.5tonna felett kötelező személyautóra csak ajánlott.hideg aszfalton nyárigumival rövidebb fék ut? ezt nem tudom hol hallotad?????
2014. máj. 25. 11:57
 19/19 anonim ***** válasza:

badarság amit itt néhányan mondanak, önhitegetés, önnyugtatás, spórolási-vágy semmi több.

a hét elején cseréltem le télire a gumit mert van hogy reggel 5kor indulok otthonról itt az alföldön és határozottan érezhetően jobban tapad a téli mint a nyári már most is, hajnalban még nincs 10 fok sem, inkább fagypont és még nincs tél.

Abban én is egyetértek hogy aki 9 után jár be melózni és a városban járkál ahol 7kor már takarítják az utat annak a téli majdnem mindegy,

de aki pályán jár és nem a pesti dugóban tötyörög max 30-as sebességgel annak erősen ajánlott.

egyébként saját tapasztalatom volt épp előző évben amikor leesett az első hó ami egyből oda is fagyott, hiába volt "A" kategóriás 7 hónapos nyári gumi rajta, az autó úgy csúszkált az úton mint a szr

akkor vettem meg SOS-ben azt a "B" kategóriás télit amit idén is felrakattam.

amúgy a 4évszakos VS téli is érdekes dolgokat hoz ki

[link]

Egyébként pedig a téli nem csak a hó meg jég miatt kell, ezt felejtsétek már el...

már csak a vízterelése is ezerszer jobb, ami ha egy csepp hó meg jég sem lesz (ami persze abszurd) akkor is lesz dögivel az elkövetkező hónapokban.

nincs is szánalmasabb amikor kocsira meg havi több-tízezer Ft. benzinre telik de a jóember 3 évente 60.000Ft-ot sajnál 4 téligumira és ott csúszkál előttem a szerencsétlen mert alig tud megtapadni...

Vélemények persze eltérnek, kifogások is mindig vannak,

az aki itt azt mondta hogy télen a nyári biztonságosabb, mutasson róla statisztikát...

PERSZE ki ezt ki azt vallja és persze egységes döntés talán soha nem is fog születni az ügyben, de ne állítsa már senki tényként azt ami csak egy "gyenge talán" mert épp azt hallotta valahol ...

Semmilyen hiteles hivatalos statisztika nem fogja megerősíteni hogy átlag Juliska jobban jár ha a nyárival megy egész évben ... persze erre jönnek majd az összeesküvéselméletek úgyis ... :D

de én bizony azt a gyökeret aki ott csúszkál előttem a vjzben, hóban, jégen a sz@ros nyári-gumival annak szórnám a bírság-csekkeket a nyakába hogy érezze a törődést.

2019. nov. 8. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!