Hegynek fel miért nem nyomják neki?
Jogos a kérdés.
Magyarországon jobbratartási kötelezettség van. Azaz ,lakott területen kívül ,ki kell jönni a jobb szélső sávba. Legtöbben azért nem jönnek ki, mert a belső sáv lényegesen jobb minőségű,mert nincs úgy szétjárva a teherautók által.
Magyarországon általában gyenge motorokkal szerelt autókat vesznek az emberek. Ezen spórolnak...
Ilyenkor meg megbosszulja magát a dolog...
A jobbra tartási kötelezettség a kapaszkodósávra nem vonatkozik. Ebből a szempontból nem követ el szabálysértést, de az indokolatlan forgalomlassítással igen.
Amúgy teljesen egyet értek. Ha a technika nem bírja szuflával, ki kellene vonulni, és nem akadályozni a többit. Ez szerintem csak emberi tahóság.
Most mi bajod van vele? spórol a benzinnel ilyen egyszerű, én se szoktam nyomni hegynek felfele, inkább előtte lendületet veszek és normális sebességgel felmegy a motor bőgetése nélkül, nekem van pillanatnyi fogyasztásmérőm, ha jobban rálépek a gázra simán benyeli a 15 litert, ez egy nagyobb hegynél literekkel több fogyasztást csinál, pedig átlagba 6-ot eszik.
Meg amúgy is inkább érj oda 5 perccel később mint hogy soha ne érj oda.
Ezzel nincs is semmi gond. De ha te lassabban közlekedsz (pl. 60-al), akkor húzódj ki a kapaszkodóba, hogy a gyorsabban (de mondjuk még szabályosan) közlekedőket ne akadályozd!
A kérdezőnek sem a sebességgel van gondja, hanem azzal, hogy feleslegesen (és szabálytalanul) feltartják a belső sávban).
Hát igen!:)
Sokan spórólnak,köztük én is emelkedőn visszaveszek de mindig kihúzódok a jobb oldali sávba még ha sz'r akkor is,ha elmegy a gyorsabb autó akkor visszamegyek ha esetleg rossz az út minősége,aztán ha újra jön valaki megint lemegyek.
De hát egy debil vezető hol nézi a tükröket ?sehol kb:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!