Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Milyen feltételek vannak, ha...

Milyen feltételek vannak, ha használt autót vásároltam és új vonóhoroggal akarom műszaki vizsgáztatni?

Figyelt kérdés
2011. júl. 30. 19:49
 1/2 anonim ***** válasza:
A vonóhorognak kell, hogy legyen műbizonylata már akkor is, mikor megveszed. Hallottam már olyan kereskedőt, aki megpróbálta meggyőzni szegény vevőt arról, hogy majd az autószerelő állít ki neki műbizonylatot - nem volt diadalmenet... A műbizonylatos vonóhorgot szakműhelyben kell felszereltetned. Nem feltétlenül kell hozzá márkaszerviz, csak ne a szomszéd garázsa legyen. Egyrészt csak szakműhely pecsételheti be, hogy elvégezte a felszerelést, másrészt ők olyan dolgokra is gondolnak, amikre az egyébként aranykezű szomszéd nem biztos. Utána ha megvan az érvényes, aláírt, lepecsételt műbizonylatod, a megfelelően felszerelt vonóhorgod és a szabályoknak megfelelően bekötött elektromos csatlakozód, el kell fáradni egy műszaki vizsgaállomásra és ott levizsgáztatni az autót. Amíg ez meg nem történik, nem vontathatsz utánfutót. Ha ez megvan, az új műszaki adatlappal új forgalmit kapsz, ebben vannak benne a vontatási adatok. Ilyen egyszerű.
2011. júl. 30. 19:55
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi.

Ebben az esetben látja a Közlekedésbiztonsági Felügyelet munkatársa is az autót, aki gondolom az autót megvizsgálja a fékpadon, felemeli stb. És nem csak a vonóhorgot, hanem az autót is átvizsgálja. Vagyis ettől az időponttól lesz érvényes a műszaki vizsga a kocsin? Kapok valamilyen bizonylatokat a fékek vizsgálatáról is?

Bocsi, de a napokban néztem ki egy használt autót egy kereskedésben, és nagyon érdekelnek ezek a kérdések,hogy ne csapjanak be.

2011. júl. 30. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!