Mi a rendőrság kötelező teendője személyi sérült nélküli de, súlyos anyagi kárú közlekedési baleset helyszínelésénél? Kötelező-e nekik pontosan felvenni a helyszínrajzot?
Még szamélyi sérülésnél sem megfelelö a helyszinelés.
tapasztalat, 3 év után akarták hogy menyjek ki és mondjam el a helyszinen mi hogy volt. 3 év után. mikor abalesetnél voltam akkor senkit nem érdekelt. A rendörök cigiztek azt ennyi.
Ok. Teljesen egyértelmű, de ha megyek stabilan mondjuk az útviszonyoknak megfelelően 50 kmh-val (szerintem ez ebben
az esetben sem lett volna kivédhető, mivel elkapta a
Suzukis a kocsim bal elejét, kb. 20 méteren belül történt az eset a buszmegálló végétől), akkor is megtörténik
a baleset, mert nem én váltottam sávot, nem én szegtem meg az előzésre vonatkozó szabályokat. A címkérdésem meg arra vonatkozott, hogy előírások szerint mi a rendőrség kötelezően elvárható teendője az ilyen súlyosságú esetnél. Jogos-e, hogy a helyszínelők szerepét nem vizsgálják a balesethez vezető körülmények pontos leírásában? Szerintem korrekt helyszíneléssel megoldható lett volna, hogy tisztázzák a felelősséget. Legkönnyebb a kármegosztás...meg a felelősség szétterítése...leginkább a biztosítónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!