Autó vontatás/szállítás segítség?
Vennék egy autót és Debrecenbe kellene eljuttatni Budapestről. Csak ideiglenesen ki van vonva a forgalomból, és két éve áll.
Tréleren nem szeretném, mert kb annyi az autó értéke, mint a szállítás. Rúddal gondoltam vontatni, lehetséges ez? Hogy lehet visszaállítani a forgalomba? Ha megkérem a régi tulajt? Vagy akkor kötelezőt is kell rá kötni? Vagy ilyenkor lehet útvonal engedélyt kérni?
Ők úgyszólván napi szinten járnak Debrecenbe trélerrel:
CARFLEET Flottakezelő Kft.
1139 Budapest, Teve u. 57-61.
Lev.cím: 1553 Budapest., Pf. 26.
Tel: (1) 239-3115
De lehet.
Bár ilyen hosszú útra... Nincs rá módod, hogy Pesten levizsgázzon? Utána meg lábon leviszed Debrecenbe.
230 km-t vontatni kb. a lehetetlen feladattal egyenlő. Rúddal nem lehet, kötéllel 40-50nél gyorsabban vontatni életveszélyes, pláne, mivel a legtöbb autóban ha nem jár a motor akkor nincs fékrásegítés.
5-6ezerért lehet bérelni vonóhorgos autót.
+a tréler + a benzin.
Át kell gondolni, hogy megéri-e.
Rúddal meg kötéllel elvileg nem vontatható, ha nincs rajta műszaki. Mondjuk én Debrecenből Újfaluba rúddal hoztam a Tipomat haza, de az csak 30 km volt és másfél órás út (szakadt a hó).
"5-6ezerért lehet bérelni vonóhorgos autót. "
Azért az lebegjen a szemünk előtt, hogy egy 1100 kilós vonóhorgos opel astra sose fog elvontatni egy másik, hasonló méretű autót + trélert. Meg amúgy is nagyon veszélyes, ha a vontatmány ugyan olyan súlyú (vagy nehezebb), mint a vontató autó.
Inkább egy kisteher kéne...
Szóval akkor a vontatás nem lehetséges. :(
Találtam egy céget Debrecenben ahol lehet teherautót bérelni, csak nem tudom, hogy most 8000, vagy 14000?
Köszi az eddigi válaszokat, mindenkinek zöld ment a zöld kéz :)
Azért ha kistehert bérelsz, figyelj a jogsi kategóriára is!
Kisteher + tréler + vontatott kocsi valószínűleg meghaladja a 3500 kg-t. Akkor meg ugye BE kategória...
Ha megvan az is, akkor nem szóltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!