Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit jelent illetve mit tilt...

Mit jelent illetve mit tilt pontosan?

Figyelt kérdés

A Tájvédelmi körzet tábla mit tilt meg és mit jelent?

Íme egy link a táblához:

[link]

A teljes történet pedig itt:

[link]

Várom a véleményeket, ötleteket!

2011. jún. 14. 16:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Én rendőr vagyok, és nemigazán értem, hogy egy kitáblázatlan úton mit akadékoskodik. Én rendőrt hívtam volna, de az biztos, hogy nem írom alá. Láttam már ilyen táblát, és úgy tudom, hogy autóval behajtani a természetvédelmi őrökön kívül tilos, illetve szemetelni, az útról letérni nem szabad. Tulajdonképpen, olyan mint egy magánterület. Tulajdonképpen, azzal, hogy a helyszíni bírságot aláírtad, elismerted a szabálysértés tényét, az összegét nem vitattad, hajlandó voltál aláírni, így panasszal élni nem tudsz. Sajnos. Ha nem vág nagyon földhöz, akkor ne őröld magad rajta, mert túl sok mindent nem tehetsz.

Amennyiben a megállást követően egy cigaretta csikket is eldobtatok, vagy megálltatok vizelni, akkor már jogos a büntetés.

A helyszíni bírságon a törvényi tényállás pontjához mit írt az őr? Valami ilyesminek kell ott lenni: Szr. XX.&, blablabla megsértette.

2011. jún. 14. 18:39
 2/7 anonim ***** válasza:

- Mit is tilt egy ilyen tábla hivatalosan, magában?

Semmit se tilt. Egy tiltó táblának a széle piros kell legyen. Ez egy tájékoztató tábla.

- Melyik jogszabály írja elő, hogy nem mehetek le egy ilyen földúton?

Semelyik

- Jogszerű volt a büntetés így, minden tájékoztató és tiltó tábla ellenére?

Nemhogy nem volt jogszerű, de egyenesen groteszk és szégyenteljes. A kommunista múlt csökevénye, amikor először megvertek a rendőrségen és csak azután kérdezték a nevedet.

Én ügyvédhez fordulnék. Közben készíts egy kis videot olyan géppel, amelyik a dátumot is mutatja - ezt azért, mert a tájvédelmisek vannak olyan aljasok, hogy utólag kitesznek valami táblát.

Persze, amikor a cigány fatolvajokkal van dolguk, akkor gyorsan elkotródnak, különben kihúzzák a fércet...

2011. jún. 14. 21:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Te ezeket az állításaid alá is tudod támasztani, vagy csak a vizionált dolgaid akarod belevinni, miszerint rajtad kívül senki sem végzi jól a munkáját?
2011. jún. 14. 22:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Kedves rendőr bácsi, vedd elő a Kreszt. A többit tanulmányozhatod az interneten, bőven van dokumentálva. Kezdd a szemkilövéssel...
2011. jún. 14. 23:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Az archiv00...stb e.mail címed visszadobta a válaszomat, ezért itt ismétlem meg:

Nem kívánok terméketlen és végeláthatatlan vitába bonyolódni. Vedd úgy, hogy Neked volt igazad.

2011. jún. 15. 15:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Tudod mit, ne legyen nekem sem igazam. Ha te a szemkilövéstől a természetvédelmi bírságokon át mindent jobban tudsz mint én, akkor magyarázd meg szépen a kérdezőnek. Ő állásfoglalást kért, nem miértet.

Mielőtt legközelebb elkezdesz gyanúsítgatni, arról nem tehetek, hogy integráltak a rendőrséggel, és arról sem, hogy Pesten mi történik. Én az államhatárunkat őrzöm.

Töröltem a kérdést, elnézést a kérdezőtől.

2011. jún. 15. 16:35
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszadók!

A kérdező vagyok. Köszönöm a válaszokat, bár azt is el kell mondanom, hogy hasznosabbnak érzem az olyanokat, aki tartalmat is ír, s nem csak engem vagy akár egy másik válaszadót minősít. ... vagy küld el bárhová. ... vagy az ő vélt vagy valós sérelmeit vetíti rám.

Kértem az első (és itt a felettem lévő) válaszadónak köszönöm a válaszát. S valójában már fizettem, s a kérdésben valóban egy állásfoglalásra vonatkozott csak.

A kettővel felettem lévőnek (a szemkilövést ajánlónak) üzenem, direkt nem arra címre kértem a választ, de már itt is megváltoztattam. Sajnálom, hogy nem korábban tettem. Kíváncsi lettem volna a válaszára ... de már nem vagyok. :D

További véleményeket is várok! Köszönöm.

2011. jún. 15. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!