Hogy lehet, hogy valahol lehet alkohol a szervezetbe, és vezethet az illető?
GPS-emben vannak benne országok, és a korlátozást írja.
Van ahol 0 a tolerancia, mint Itt Magyarországon, de van ahol csak valami 1, felett, meg 0,5 felett büntetnek.
Ezt ki találja ki?
Most akkor itthon elütök valakit 2 üveg sör után, de máshol 6-7 üveggel ütök el valakit?
Ez az utolsó kérdésed nagyon rossz, nem sértés:) 6-7 üveg sör után szerintem már semmilyen országban nem szabad legálisan vezetni (jóval 1 fölött lehet). És néztem én is ilyen táblázatokat, 1 felett nem nagyon találtam ahol megengednék, de ezen nem vitatkozom, mert nem tudom pontosan, talán 0,8-at engedtek valahol a tapasztalt sofőröknek. A Gps nem rossz indulatból, de ha nem elég friss a szoftver akkor az nem valós infó.
Szerintem ahol van tolerancia az sem arra szolgál hogy "igyál nyugodtan és vezess"!
Igazából azért nem értek egyet a zéró toleranciával, mert ha valaki egyik nap megiszik pár sört, másnap felkel kipihenten nem érzi hogy esetleg ő még fújna mondjuk 0,1-et, tud közlekedni korrekten, nem tudja mivel leellenőrizni magát hogy mehet e vagy nem, tőle elveszik ezért a jogsit egy másik idióta meg azért mert h.lye tömegbalesetet okoz józanon.
De tényleg nem vagyok a híve hogy vezetés előtt egy korty alkoholt is igyon valaki. De Magyarországon mit várunk ha az indokolatlan 30-as tábla mögé beállnak mérni és dől a jó bevétel.
Nagyon kíváncsi leszek mások véleményére is.
Az utolsó nagyon jól mondja.
Minden országban az ottani törvények tükrözik annak az ország jogalkotóinak világképét, meggyőződését, kultúráját, illetve nem csak a jogalkotóét, hanem valamennyire az ország lakóinak is (de inkább a jogalkotóét, mivel a lakosság a jogalkotás folyamatába gyakorlatilag nincsen beleszólása, még a nálunk demokráciának csúfolt demokratikus diktatúrában sem.)
Mo-n a lakosság nagy része köztudottan nem szabálykövető, inkább szabály megkerülő. Hogy ez miért van így, az messzire vezetne, a lényeg hogy nem szabálykövető. Ezt az állambácsi is tudja. Ha azt mondanák, hogy a határ mondjuk egy korsó sör (ez így lenne leírva), akkor pl. a német (köztudottan szabálykövető nép) meginna 1 korsó 4-5%os sört és kész, többet nem. Erre a magyar mit tenne? Inna egy korsó sört, a legkeményebb, 8%os sörből (ami ügye 2*ese a 4%nak), majd ha baleset lenne, egyből arra hivatkozna, hogy dehát ő csak egy korsó sört ivott, amit a szabály valóban megenged.
A kinti határok tul. képpen az egy korsó sört fedik le, de alkohol %al. A zéró toleranciát azért találták ki, mert ez elég szigorúnak hangzik, és így talán az emberik jobban betartják a szabályokat.
A másik tényező az emberek józan itélő képessége és felelősség érzete: A német ha úgy érzi hogy nem tudna vezetni, lehet hogy egy korsó sör után sem ül autóba (bár megtehetné jogilag) mert tisztában van vele, hogy ezzel magának és másoknak kárt okozhat, és nem ér annyit az egész. Ha nagyon sürgős hív egy ismerőst, vagy taxit.
Ezzel szemben a magyar "tudok én így is vezetni" alapon már indítja is a kocsit. Nálunk jóformán nemzeti sport a "ki tudja úgy hazatolni a bringát sötétben, annyira benyomva, hogy az orráig sem lát el..."
Buliból mentünk haza, srác ült a kocsiban (valami fullos talán peugeot? többet ért mint az életem), járt a motor, és látszott hogy el akart indulni. Annyira készen volt, hogy nem fogta fel amikor mondtam neki, hogy nem kéne. Nagy nehezen sikerült leállíttatnom vele a motort. Remélem utána nem indult el vele. Namost ilyennel kint meg sem próbálkoznak. Kapásból hívják a taxit és el van intézve. És itt majd sokan jönnek, hogy de Mo-n a taxi drága, stb... Az iváshoz is kell pénz, és akinek nincs pénze utána hazajutni az vagy ne máshol igyon (hanem otthon), vagy fizesse meg a taxit.
Egyébként nem akarom mondani, hogy jellemző volt, amikor kihirdették a zéró toleranciát, mi volt az első reakció? Hogy "bezzeg a papok és a misebor" és már minden második ember azt a megoldást kereste hogy tud valamilyen papi igazolást szerezni...
Én Németországban élek és itt is lehet vezetni minimális alkohol efogyasztása után, nem tudom pontosan mennyit engednek a szabályok, kb. 1-2 üveg sört.
Nem tartom helyesnek semmiképen sem, mert aki iszik az ne vezessen a két dolog nem fér össze.
Ha 5 perc alatt ledurrantok két sört, akkor érzem hogy már nem úgy fog az agyam ahogyan kellene és eszembe nem jut kocsiba ülni.
Ne most össze a zéró toleranciát, és a közúti veszélyeztetést. Az biztos, hogy egyik európai országban sem megengedett az alkoholfogyasztás ha vezetsz, maximum elkülönítik a csekély mennyiségű alkoholfogyasztást, kisebb büntetéssel. A nálunk lévő rendszer nem enged meg 1mililiter alkoholt sem, mivel már ugyanúgy elköveted a szabálysértést.
A mi törvényeinkben ittasan és nem ittasan lehet elütni valakit. Ha iszol mindegy mennyit, már ittasan követed el.
De ez Németországban is így van, sőt ott sokkal magasabb büntetést kapsz mint itthon.
Utolsó!
Én már évek óta Németországban élek, gondolom Te is, hogy ilyen "tájékozott" vagy.
Itt Németországban nincsen zero tolerancia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!