Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mikor tehetem le a jogositvány-t?

Mikor tehetem le a jogositvány-t?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Decemberbe -n leszek 17. Azt hallotam hogy úgye 16 éves korba letehetem a kresszt , meg az eü-t és csak vezetéshez megkell várnom a 17.életkorom betöltését , de most azt is hallotam hogy 17. életévem elött 3 hónappal elkezdhetem a gyakorlatot is. Mi igaz mi nem? Vagy ti mit tudtok?

2011. márc. 22. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A dolog ott kezdődik h nem 16 évesen hanem 16,5 évesen teheted le a KRESZ vizsgát. Az egy dolog ha 16 évesen beiratkozol az autós suliba, de vizsgázni még nem fognak engedni csak ha 16,5 betöltötted. Jogosítványt pedig 17. élet éved betöltése előtt nem fogsz kapni, ha jól tudom... erről a 3 hónapos dologról még nem hallatom.
2011. márc. 22. 19:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló jól írja, 16,5 év kell a Kreszhez.

Mi unokatesómmal mentünk most, ő még nincs 17 (április végén lesz annyi).

A Kreszt megcsinálhatta, a vezetéssel várnia kell. Elkezdhetné a vezetési órákat is, de vizsgázni csak akkor mehet, ha betöltötte a 17-et.

Viszont ha gondolod, addig csináld meg az elsősegélyt, később nem lesz rá gondod, és arra mehetsz is nyugodtan.

21/N

2011. márc. 22. 19:28
 3/6 A kérdező kommentje:

19:28

És a vezetésből a kötelező órákat se csinálhatom meg?

Amúgy mindenféle képpen úgy szeretném Júniusba leszek 16,5 és akkor amit lehet mindent megcsinálok.

2011. márc. 22. 19:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Én azzal várnék még. De a többit megcsinálhatod júniusban/nyáron (elsősegély, Kresz tanfolyam).

Viszont a beiratkozásnál is el fognak majd mondani mindent :)

2011. márc. 22. 20:34
 5/6 anonim ***** válasza:

B-re nem is adnék jogsit 21 év alatt....

Legutóbbi példa rá a jánoshalmai baleset..

2011. márc. 27. 07:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Sok a baleset igen. De most azért mert más hülye, azért ne én szívjak...
2011. márc. 27. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!