Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit kell tenni, ha valaki ész...

Mit kell tenni, ha valaki ész nélkül vezet a környezetünkben?

Figyelt kérdés

Sokszor megyek annyival, amennyi a megengedett sebesség, mert nagyon drága a büntetés, és pl 90. nél elmegy mellettem záró vonalon, előzni tilos táblánál 140-nel beláthatatlan kanyarban.

Sokan rányomják a dudát, mikor elrepeszt előttük, de szerintem nem igen érdekli az ilyeneket.

Meg mikor volt, hogy mentem autóútról kijáratnál kanyarban, és jobbról eljön mellettem, mikor kb. alig fér el egy személy autó...

Mit kell ilyenkor tenni, mikor valaki ilyenekt csinálgat a környezetemben?

Van értelme rádudálni, hogy figyeljen oda, vagy úgy sem érdekli őket?

Foglalkozzak a saját dolgommal?

2011. márc. 15. 18:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Hofi Géza azt mondta a vasúti fénysorompó piros/tilos jelzésén áthaladókra : Hagyjátok őket,ezek szép lassan úgyis elfogynak.
2011. márc. 15. 18:34
 2/5 anonim ***** válasza:
neki kell menni. úgyis ő lesz a hibás :D
2011. márc. 15. 18:34
 3/5 T5- ***** válasza:
50%

"Foglalkozzak a saját dolgommal?"

Ott a pont kedves kérdező.

Nem kell önkéntes rendőrkdni. Lehet, hogy siet, lehet, hogy jobbak a képességei, vagy csak fiatal és vakmerő lehet, hogy csak egyszerűen ilyen. Valószínűleg van keret a büntetésre is.

Ha, majd Téged veszélyeztet, akkor rá lehet villantani, vagy nyomni rá egy kűrtöt ezzel jelezve, hogy hé' haver ésszel közlekedünk. Amíg másnak nem árt, addig úgy vagyok vele, hagy menjen.

Az bunkózzon le engem vagy az ilyeneket elősször aki még egyetlen egyszer sem szabálytalankodott. Ugye, hogy volt ilyen.

Közút, nem játszótér.

2011. márc. 15. 18:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Minek dudalnal? Akkor dudalj ha radhuzza a kormanyt, nem fersz el tole stb, tehat ha kozvetlen veszelyhelyzet van. Amikor mar elrepesztett melletted, akkor ez nem all fenn, tehat nem kell dudalni.

Lakott teruleten kivul tovabba lehet dudalni elozesi szandek jelzesere is. Esetedben ez sem all fenn, tehat minek dudalni?

A kerdesre annyi a valasz: igyekezni kell eltavolodni a szabalytalankodo kozelebol. Esetedben ez a 90 tartasaval gyorsan es magatol megvalosul. Szoval semmilyen teendod nincs.

2011. márc. 16. 09:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Magasabb büntetési tételek kellenének, és több traffipax. Majd ha 1 nap 2db 50.000Ft-os csekket fizet be, akkor megtanulja, hogy a szabály az szabály.
2011. márc. 19. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!