Mitől lett ovális (tojás alakú) a gumi a teherautómon?
A felni szabályos kerek. Az autót felemelve, lassan
forgatva a kereket látható, hogy kb. 5 mm külömbség
van a két ellentétes oldal között mind a két első keréken
Mondjuk az érdekes eset, hogy mindkét első keréken egyszerre szálszakadásos. Állj meg egy gumisnál és kérdezd meg tőle.
Akitől én megkérdeztem volna, az jelenleg nincs Európában.
A lényeges kérdést hagytam ki, hogy mennyire lehet
veszélyes két ilyen gumival közlekedni ha tényleg pl.
szálszakadásos. Egy első kerék durr-defektel nincs ember
aki megfogja az autót és biztos a baleset. Két gumis is
rögtön felajánlott két új abroncsot 110-120 ezerért de
erre most nem futja.
Egy újrafutózó műhelyben nézesd meg, mert lehet, hogy csak egyenetlenül kopott. Ott horzsolással leszedik a gumiréteg egy részét, és centinként átnézik kívül-bellül az abroncsaidat. Ha javítható, tesznek rá egy új futófelületet, ha nem, akkor nem kerül pénzedbe, hogy foglalkoztak vele.Így semmiképp ne közlekedj, mert ha valóban szálszakadásos, akkor durrdefektedted lehet! (Egy gumis, aki dolgozott ujrafutózónál a Michelinben.)
Nézd meg a Rubber-Rabbitnál, hátha foglalkoznak még futózással, mert anno ők vették meg a Michelintől a gépeket, és a technológiát.
5 mm, bazi nagy keréken elmegy, lehet, hogy a futómü, stb... okozta egyenletes kopásról van szó.
Javaslatom, fújd bele a gyári érték dupláját, mikor kellően el tudsz bújni, ha robban. Ha kibírja durrannás, előboltosulás nélkül, és továbbra is közel 5 mili a differencia, akkor kopás, és azt kell javítani, ami okozza. Ne feledd leengedni utána.
A másik ötletem, szedesd le, és rakasd fel mintha új lenne, meg tudod nézni a belsejét, és h. nem jött-e helyre.
Előtte a gumin krétával nyilazd be, hol magasabb, ha ez a pont vándorol visszarakás után, akkor semmi gond nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!