6 és fél éves gyereknek kell még gyerekülés?
Szállíthatom hátul gyerekülés nélkül simán becsatolva?
Nekem nincs gyerekekm, most egy kollégám kisfiát kellene elvinnem majd A-ból B-be. De kicsit tanácstalan vagyok ezügyben...
Ha gyerekülés nem is, ülésmagasító kell.
Nem azért, hogy ne büntessenek meg (bár az sem elhanyagolható szempont), hanem ha baleset lesz, ne törje ki a gyerek nyakát a biztonsági öv. :(
150 cm-ig kell. (Ha pár centivel alacsonyabb vagyok, ülésmagasítóval kéne vezetnem XD )
a kissrác sztem nincs még 150 centi.
milyen büntire számíthatok ha rendőrrel futok össze?
kb 15 km-t kell vinnem, de amekkora pancser vagyok, tuti belefutok egybe ....
135 centiig kell ülésmagasító!!!
Első ülésen ülhet 150 centi felett VAGY 12 éves kor után.
Gyerekülés nem kell, mivel elmúlt 3 éves. Úgynevezett magasító kell neki, hogy a biztonsági öv ne törje el a nyakát ha balesetezel.
A biztonsági öv használatának elmulasztása pedig a következő szankciókkal sújtandó:
Lakott területen belül: 10eFt - 16eFt
kívül: 20eFt - 32eFt
Autóúton, autópályán : 30eFt - 42eFt
(A 2. oszlop a 10 MUNKAnapot követően befizetett bírságra értendő)
Szerintem az a helyes, ha kölcsönkérsz valakitől egy ülésmagasítót, vagy veszel. A bírság mértékéhez mérten szerintem a törvényhozó célja mindenképpen az volt, hogy jobban megérje megvásárolni az eszközt, mintsem befizetni a bírságot. Persze lehet köpködni itt mindenkire, csak amikor a gyerek a két elülső ülés között fog a szemed láttára kirepülni, és a szemközti fán elterülni, akkor fogod átérezni a szabályok betartásának fontosságát. De ugye akkor már késő lesz. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!