Senki nem képes betartani a sebesség korlátozást?
Most tanulok vezetni, és először voltam kint forgalomban., és ugye az oktató mondta, hogy ne menjek többel, mint 40, mert nem tudok még jól autót vezetni. És sok autó jött ezerrel, meg ott is megelőztek, ahol tilos volt, meg záróvonal, jöttek szemben is és majdnem nekem jött. Meg képesek voltak megelőzni, és egy kis utcában végig menni 80-nal. Nem értem, szerintem az 50km/h elég gyors. De, mindenki 60-70 nel megy. Miért nem elég nekik?
Senki nem képes betartani a sebesség korlátozást?
Ne torodj vele. Friss jogsis vagyok en is, nyilvan bizonytalanabbul vezetek mint a rutinosak. Stresszel es zavar ha jonnek a "seggemben", mert nem szeretek feltartani masokat. De nem fogok 50 folott menni, mert mar azt is gyorsnak erzem egyelore varoson belul ahol annyi mindenre kell egyszerre figyelni.
Ahol csak lehet igyekszem elosegiteni hogy meg tudjanak elozni, jobbrahuzodom stb, de elore figyelj inkabb, hidd el minel erosebb auto van vki alatt es minel agresszivebb annal inkabb felti a sajat autojat, nem fog beledmenni :)
hű de sokminden hangzott itt el.
Lássuk csak sorba:
1: Miért 50? Két indokom van:
a: http://www.youtube.com/watch?v=HeUX6LABCEA (aki igényli annak szívesen lefordítom magyarra)
b: azért a jogalkotó tisztában van azzal, hogy a magyar ember nem szabálykövető, sőt! Pontosan azért vették lejjebb a határt, mert ha most 60 lenne, mindenki 70el menne... Így a 70 már gyorshajtás, amit azért sokan nem rizikóznak meg, és így alakul ki az áltag 60. Ha megemelnék 60-ra, mindenki 70el menne... A másik hogy pont az új kocsik, amikkel könnyebb gyorsabban menni, mert nem érzed annyira a sebességet, meg hip hop megindul alattad. Egy trabiban a 70 már szédítő volt...
2: az 50 lassú? Attól függ. A nagykőrösi úton pl. ami alapból autópályának épült volna, nagyon lassú, és értelmetlen is. A közútkezelő balf*sága hogy képtelen letáblázni 70el az egészet, és ez a város sok más helyére igaz még. Nem az 50et kell megemeleni, hanem ott kell letáblázni ahol viszont lehet is tolni neki különösebb veszély nélkül. Üllői úton is baromság az 50, úgyis lámpás mindenhol minden. Simán fel lehetne ott emelni 60-70re. Máshol viszont maradhat az 50.
Jobbkezeseknél, normál, táblával védett úton elég az 50. Egyébként a szar utak miatt úgyse nagyon tudsz többel menni... :)
Mindenki többel megy? Igen valóban, mert az 50-et talán lassúnak érzik.
Ezzel ne foglalkozz. Te tanuló vagy, tanulókocsiban. Senki nem szólhat egy büdös szót sem. A 40 mondjuk szerintem is kicsit feltartás, azért az 50-et én igyekeztem mindig hozni, néha még pont az oktatóm szólt rám hogy már 10* megbuktam volna a pályáról kijövet óta gyorshajtásért :)
Szóval tartod amennyi a határ és kész. Sajnos ez zavaró, nehéz túltenni magad, hogy a 30as táblánál 50 az átlag, de ilyen az élet. Neked vizsgára kell készülnöd, ahol pedig a szabályos vezetést várják el.
Friss jogsis vagyok, ha betartom engem is sokszor le akarnak tolni, dudálnak. De most mit csináljak? ha 30, akkor 30. Ha esetleg valami b*ráns rendőr kiáll mérni, 30as táblánál 50 már fizetős. Nem én raktam ki oda a táblát. Sajnos nem a közútkezelőnél dolgozom, akkor már sokkal jobb lenne a helyzet... :)
Nehéz lesz, de meg kell szokni. Aztán vizsga után meg úgyis annyival fogsz menni, amennyit jónak látsz. Én általában 55el megyek, és igyekszem lassítani a korlátozásoknál. Annyi van hogy nem a tábla vonaláig lassulok le (erre te nagyon figyelj) mert motorfékkel lassítok, ami néha csak később eredményez lassabb sebességet...
előző vok.
Másik dolog: amikor tanulókocsival tanultam, az volt a tapasztalatom hogy ahhoz képest egész előzékenyek voltak velem, főleg ha látták hogy tartom velük a tempót, tehát ha 50 a max, akkor 50et megyek, ha 70 a max, akkor 70et. Azért előzgetnek, mert idegesíti őket, hogy legalább az 50et miért nem tartod.
Attól egyébként nem kezdők esetében én is ki tudok akadni, amikor az 50et nem tartja. 50 az 50, de akkor menjünk is annyival!
Nyílván tanulónak még sok az 50, mert nagyon sok dologra kell figyelni egyszerre. De ne aggódj, majd szép lassan megszokod, és valóban rutinból fog menni a vezetés.
És ha tol a zsíragyú hátulról mert többet szeretne állni a lámpánál 2 perc múlva?
Ha teheted engedd el, sorolj át, ha nem akkor menj a szabályos maxxal, és kapjon gutaütést a paraszt, meg villogjon, ki nem szrja le? Vagy te fogsz fizetni miatta pl. 50-ezret?
Ja a másik; én szégyellem magam helyette, szinte hihetetlen, a 17 éves faszi TANÁCSOT AD!! ELMONDJA MI HOGY VAN!!!!!
Na ebbe a"közlekedési kultúrába" kerülsz be, jobb készűlni...
nem a 17 éves vagyok, de az miért baj ha tanácsot ad, főleg ha jót? Adott esetben neki akár még több rutinja is lehet mint egy 40 éves embernek aki alig vezetett valamit életében. A másik meg, hogy aki már túlvan a vizsgán, már többet tud a dologról, mint a kérdező.
Ha a 17 éves oltári hülyeséget mondott volna, megérteném a felháborodásod okát, de szerintem semmi rosszat nem mondott..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!