Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek mennyit kap?

Szerintetek mennyit kap?

Figyelt kérdés
Exemet elkapták ittas vezetésért, másnapos is volt, meg ivott két sört meg két unicumot, igazoltatás előtt kb 1 órával. Mire számíthat? Mennyi időre veszik el a jogsiját? Ilyenkor mennyit mutat a szonda? Igaz, hogy a vérvételnél magasabbra megy az érték, mint amit a szondába fújt? Most mennyi a minimális büntetés?
2011. jan. 14. 17:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom mennyi a minimális büntetés, szívem szerint én leültetném az exedet, jó hosszú időre, hogy legyen ideje gondolkodni az ittas vezetés veszélyeiről, és mások veszélyeztetéséről. Valószínűleg 1, 1,5 év eltiltást fog kapni, és lesz egy kevés pénzbüntetés is.
2011. jan. 14. 17:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Remélem, nem kevés! :-P Máshol 3-6 hónapot mondanak, meg sok-sok pénzbüntetést, és szigorított vizsgát. Kíváncsi voltam, itt ki mit tud. Köszi a választ!
2011. jan. 14. 18:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Attól függ mennyit fújt.

Ha 0.8 alatt akkor 6-24 hónapig elveszik a jogosítványát (ezt a fejesek a saját belátásuk szerint fogják megítélni de általában 1 év)

Ha 0.8 felett akkor 2 évre elveszik a jogosítványát és 100.000-300.000 közötti pénzbüntetést fog kapni. (ezt az összeget is a fejesek döntik el de általában 150.000-200.000 körül szokott lenni

2011. jan. 14. 19:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Gondlom nem véletlen az exed.

Remélem mindenböl a legtöbbet kapja!

2011. jan. 14. 19:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Állítólag 0,4-et fújt, de azt hallottam, a vérvételnél ezt meg kell szorozni legalább kettővel.
2011. jan. 14. 20:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Még azt is szeretném tudni, hogy ha nem okozott balesetet, csak igazoltatták, és úgy bukott le, lesz-e valamilyen tárgyalás, vagy csak kiküldik, hogy mennyi lesz a büntetés?
2011. jan. 14. 20:51
 7/8 anonim ***** válasza:
úgy tudom hogy az ittas vezetés már nem a szabálysértésekhez tartozik szóval valószínű lesz valamilyen bírósági ügy, de ez egyáltalán nem 100%
2011. jan. 17. 01:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez már valószínűleg bűncselekmény lesz. Ha az első közlekedési bűncselekménye akkor várhatóan 200-400 ezer forint pénzbüntetés és 1-2 év járművezetéstől eltiltás.
2011. jan. 18. 17:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!