Kötöttek már beléd buszon/metrón/villamoson/trolin? Miért? Mi történt?
Igen. Belém villamoson. Épp jöttem haza a suliból és 2 cigány csaj meg egy csávó. Először megkérdezték mennyi az idő, megmondtam, és utána el akarták venni a telefonom. Én nem hagytam magam, és bevertem a csajnak. Igaz, hogy én is kaptam egyet, de legalább megvédtem magam úgy ahogy :D Na azóta inkább nem járok azon a környéken villamossal mert képesek hogy visszajönnek, vagy többen, vagy késsel ilyenek.
16L
Belém egy rendkívül tapló ellenőr kötött belém, mikor még kb 18 éves lehettem (lány vagyok). Mindig volt bérletem, vagy jegyem, soha nem blicceltem. Viszont az első ajtón való felszállás és a sofőrnek bérletfelmutatás rendszeresen elmaradt, egyrészt mert az esetek 98%ában a sofőrt nem érdekelte az egész, ránk se nézett, másrészt meg mert táskában volt a bérlet/jegy, ha a kabátzsebbe tesszük, szinte azonnal kilopják.
Mindenki úgy működött, hogy ha jön az ellenőr, előkotorja a jegyet/bérletet, addig az elvan a tatyóban, itt-ott.
Ezzel nincs is baj, belátom, hogy attól még hogy nem szokás a bérletmutogatás, attól még kötelességem lenne. Ezt belátom.
Egyik este edzésről tartottam hazafelé, egyedül szálltam fel a buszra, elől, mert nem volt más felszálló, sem leszálló, csak az az ajtó nyílt ki. De a sofőrnek nem mutattam fel a bérletem, nem is érdekelte, rám se nézett. Elindultam hátra, mikor a busz közepénél tartottam, akkor felpattant egy nagydarab kopasz izomagy, és utamat állta, és minősíthetetlen hangnemben kérte a bérletem (felhúzta a karszalagot közben). Én elkezdtem keresni, de leforrázva a stílusa miatt, csak tátogtam, mint a hal, ő közben nyomdafestéket nem tűrő szavakkal adta tudtomra, hogy a szebemben kellene tartanom, és a sofőrnek is meg kellett volna mutatnom ("me' mé' ott tartod, lenn a pics@ba a bérletet, mikor a kurv@ élet b@ssza meg világosan ki van mondva, hogy hol kell tartani, csak a s@gg hülye nem érti meg...! Az vagy, az vagy, vagy mi?!")
Annyit tudtam neki mondani, amit fenn is írtam, hogy nem kérik, így leszokunk róla, plusz ha kabátban van, elhagyom, ellopják, akkor meg az a baj, de van nálam (ekkor még mindig nem találtam, mert tök pánikban voltam). Ő egyre durvább volt, én közben kikértem a stílusát, és normális hangnemben kértem, hogy moderálja magát, hogy képzeli, hogy így beszél velem. A buszon összesen vagy öten utaztak, egy idősebb néni is a védelmemre kelt, kérte az ellenőrt, hogy ne beszéljen így, nem csináltam semmi rosszat, és egyébként is... Neki az ellenőr valami olyat mondott, hogy "úgy beszélek ezekkel a csicskákkal, ahogy megérdemlik", ekkor a néni előre ment a sofőrhöz. Én közben megtaláltam a bérletem, megmutattam, a pasi alaposan megvuóizsgálta. Közben a sofőr lehúzódott a busszal, kiszállt a fülkéből és a védelmemre kelt, egyrészt a hangnem miatt, másrészt meg hogy nem olyan nagy cucc, hogy nem mutatjuk fel a bérletet, hogy így kelljen beszélni. Kinyitotta a középső ajtót és az ellenőr leszállt, de addigra olyan vörösre fújódott, mint egy pulyka.
Én megköszöntem nekik (néni+sofőr) és tök leforrázva hátra mentem.
Elhiszem, hogy nem tartottam be minden szabélyt, de a hangnemet akkor sem érdemeltem meg, és ami azt illeti, egy bliccelővel sem lehet így beszélni, ha épp azon kapnak valakit, max akkor, ha ő kezdi ezt a hangneme,t vagy nem tudom.
De ártalmatlan iskolás lányokkal nagyon szeretnek keménykedni a bunkók.
25/N
Buszon 2szer is.
Egyszer egy cigánygyerek ült le mellém, kérdezte az időt. Megmondtam neki utána teljesen rá volt kattanva a telómra. Azt mondta hogy mutassak neki zenét és küldjem át. Mondtam hogy nem mert le fog merülni, amúgy sincs rajta zene...stb Alig vártam hogy hazaérjek...
A második eset úgy nézett ki hogy 3 cigány felszállt a buszra és az egyik leült mellém, a haverjai meg ott álltak mellette mint vmi testőrök. Kérdezte hogy mennyi az idő, én meg(tanulva az előző esetből) azt mondtam hogy nem tudom. Nem hagyta ennyibe, megkérdezte hogy van e kajám, vagy adjak neki pénzt. Persze egyiket se adtam neki. Utána elkezdett traktálni vmi cigányzenével. Na amikor beértünk a végállomásra akkor rájött hogy belőlem semmit nem fog kihúzni és szó nélkül lelépett.
Utcán is kötöttek már belém cigányok de úgy látom másnak is meggyűlt a baja velük.
6 esetből 4 cigány
a rohadt mocskok
hol tart már ez a hülye ország, hogy állandóan a szegíny segílyeséket kell védeni, mert őket mindig bántják? sok kretén politikus, meg ombucmumus.
vonaton /Bp.-Szeged Intercity/ szegedi, kinai kulturált egyetemisták, kb. 12 en/köpködve -szószerint értsd!- követeltél tőlem és a velem utazó havertól, hogy menjünk át másik kupéba, mert ők egy csoportban szeretnének lenni.
Nem mentünk, erre még kulturáltabban köpköttek, és átmentek... sárgából vörösbe (pofalemezük, mint a kaméleon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!