Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyit kell akkor fizetnem,...

Mennyit kell akkor fizetnem, ha este biciklizek világítás, mellény és személyi nélkül lakott területen belül?

Figyelt kérdés
2010. nov. 27. 17:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ez a büntetés amúgy tiszta baromság. Érdekes, száz éve van autó és még régebb óta bicikli, és elég sokan túlélték mellény nélkül. Mert vannak bennük ilyen jópofa találmányok, mint reflektor, prizma, dinamós meg elemes lámpa, stb, aki ezekkel sem látja a biciklist, annak nem is adnék jogsit.
2010. dec. 3. 13:52
 12/20 anonim ***** válasza:

A kérdés pont a kivilágítatlan biciklisről szólt. Az pedig sajnos nem csak önveszélyes. Amíg csak saját életét kockáztatja, addig pont lesz@rom, fel is kötheti magát. Ha viszont a felelőtlensége miatt mások életét veszélyezteti, onnantól igenis fizessen - ha szerencséje van, csak pénzzel.

Előbb-utóbb talán felfogja valamennyi kivilágítatlanul tekerő kamikaze szervdonor, hogy nem miattuk aggódunk, hanem a többiekért, akik még élni szeretnének, és nem egy nem látható biciklis miatt kormányt félrerántó autóbusz által meghalni.

2010. dec. 3. 14:51
 13/20 anonim ***** válasza:

A kivilágítatlan éjszakai bringa téma olvasásakor azonnal indulattal kezdtem magamban fogalmazni, hogyan is mondjam meg a magamét annak aki ilyent tesz. A mellény már meg sem érintett, habár az is messziről látható éjszaka.

Aztán rájöttem, hogy ez csak egy kíváncsi kérdés.

Jómagam is kerékpározok de van jó lámpám mindenhol. Ezzel együtt a kivilágítatlan oldalról vagy váratlan irányból előbukkanó bringásokra legtöbbször ráordítok, miután sikerül elkerülni egy egy ütközést, miért nem kapcsolsz lámpát te ...! Utána meg azt sajnálom, hogy nem vagyok rendőr aki éppen elkapja az ilyent!

2010. dec. 3. 23:04
 14/20 anonim válasza:
Szerintem nem hülye kérdés, az a hülye, aki hülyeségnek tartja. Nem tudom, miért van ilyen sok barom, aki felháborodik egy ilyen kérdésen. Az egyik barátom vidéken a nagymamájától ment 2 utcával arrébb az anyukájához és elkapta a rendőr, mert épp nem volt a bringán lámpa. 3300 forintra büntették. Azt nem tudom, hogy személyi volt-e nála, de 500 méteres körzeten belül a lakásodtól nem vagy köteles hordani. Ha a rendőr szarozik, akkor vigyen haza, az a dolga. A mellényt baromságnak tartom, jó, hogy nem már vegyvédelmi felszerelésben bringázok. Nem csak Pestben kell gondolkodni, egy kis faluban nem fog mindenki golyóálló mellényben hazatekerni a sarki boltból. Amúgy azoknak, akik kiakadtak. Én nappal vagyok kiakadva Budapesten a bringásokra, se csengő, se semmi. Azokat keményen megbüntetném. A zebrán átmennek a piroson, majdnem elütik az embert és még ők vannak felháborodva. És ezek akarnak bicikliutat. Budapesten belül betiltanám a bringázást, az tuti.
2010. dec. 4. 03:24
 15/20 anonim ***** válasza:
Aha, és majd a faluban, amikor Pista bácsi a traktorral átmegy a barátodon, mert nem látta a sötétben a lámpa nélküli biciklist, akkor ki lesz a barom? Ugye nem a barátod, aki nem képes 600 forintért egy nyomorult lámpát venni? Majd te viszel neki a sírjára villogós piros lámpát, és azzal a családja is meg lesz nyugtatva. Gratulálok.
2010. dec. 4. 08:46
 16/20 anonim válasza:
Figyu, kis traktoros. Este nem szoktak traktorral közlekedni. De ha gőzöd sincs a falusi életről, akkor inkább ne szólalj meg. Az a baj, hogy a pesti parasztok játsszák a fejüket. az összes bringást ki Budapestről, maguknak való szarok. szarnak a gyalogosokra. és az öltözékük is undorító. utálom a biciklistákat.
2010. dec. 5. 21:48
 17/20 anonim ***** válasza:
lol.
2010. dec. 5. 22:12
 18/20 anonim ***** válasza:

ma 21:48

Miért nem szoktak este traktorok közlekedni?Az elején az a két fényes az a lámpájuk!Azt fölkapcsolják és éjszaka nem is látszik hogy traktor---biztos innét a következtetésed hogy este nem közlekedik traki!!

2010. dec. 5. 22:23
 19/20 rondakutya válasza:

Legrosszabb esetben elütnek még azelőtt, hogy a rendőr elkaphatna. Engem nagyon régen éjjel 23 órakor csíptek el így. Igaz gazdagon kivilágított utcában.

Megúsztam annyival, hogy a járdán toljam haza a cangát. Következő pénteken a piacon vettem 300 Ft-ért első-hátsó világítást.

Azóta már jobb bicajom van többezres világítással és minden KRESZ szabályt precízen betartok bicajjal-kocsival egyaránt.

2010. dec. 6. 20:06
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszi a NORMÁLIS válaszokat. Valószínűleg szívattak az idióták. Mai napig nem hallottam erről a büntetésükről. Ennek mondjuk lehet az is az oka, hogy kevesebbet beszélünk, na de ha lett volna valami elmondták volna, mert minden nap találkozunk. Nálam mindig van világítás meg iratok, de mellény nincsen.
2010. dec. 13. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!