Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit szóltok ehhez?

Mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés
[link]

#idős sofőrök #idős autóvezetők #baleset okozása az idősek között
okt. 15. 09:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
89%

A cikkhez semmit!

Az inkább a baj, hogy az ismerős orvos komoly szervi problémával rendelkező embernek is megadja az alkalmasságit.

Mert akik a kirívó eseteket okozzák, azoknak mind érvényes orvosi vizsgálatuk van.

Van olyan 1951-es születésű ismerősöm, aki a mai napig jól vezet, meg 1970-es, akitől mindenféle járművet el kellene venni!

okt. 15. 13:18
 12/22 A kérdező kommentje:
És akkor még az egyre szaporodó kábszeresen vezetőkről még nem is beszéltünk, ők biztos hogy nem az idős korosztályból valók.
okt. 15. 13:38
 13/22 A kérdező kommentje:
Én sem értek egyet ezzel a szigorítással, én is idős vagyok (70) de mások elmondása alapján nem vezetek rosszul. Ha rosszul vezetnék én magam vinném be a rendőrségre a jogsimat és leadnám nekik.
okt. 15. 13:42
 14/22 anonim ***** válasza:
83%
De legalább te tudatosan állsz hozzá kérdező.
okt. 15. 13:44
 15/22 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy sok ember nem képes belátni hogy rosszul vezet, de még azokra sem hallgat akik ezt elmondják neki mert ő már nem képes felismerni a képességei hanyatlását. Ezeknek az embereknek elvenném a jogosítványát simán.
okt. 15. 13:48
 16/22 A kérdező kommentje:
van egy nálam is idősebb barátom az mondta el hogy egyszer úgy átment a sorompó piros jelzésén hogy utána százméterrel tudatosult benne hogy mit tett. Másnap bement a rendőrségre és leadta a jogosítványát. Ezzel csak az a gond hogy ilyen emberből nagyon kevés van, többnyire a végsőkig húzzák a jogosítvány leadását.
okt. 15. 13:51
 17/22 A kérdező kommentje:
De van fiatal is aki a figyelem teljes hiányával vezet. Van egy fiatal(36) ismerősöm aki elmesélte hogy Debrecenből lement a Balatonra úgy hogy végig a válásával volt elfoglalva, amikor megérkezett aztmondta hogy az uton történtekből semmire sem emlékezett. Ez is egy véglet, de kérdés ha egy ilyen emberrel bonyolódnánk bele egy közlekedési helyzetbe vajon sikerülne jól kijönni ebből???
okt. 15. 14:00
 18/22 A kérdező kommentje:
52 éve van hivatásos jogosítványom sokat vezetek és annyi rosszal találkoztam ami nem az idős korhoz köthető hogy ezért nemlátom értelmét ennek az idősek vegzálásának.
okt. 15. 14:03
 19/22 anonim ***** válasza:
27%

#18 oké neked van vezetési tapasztalatod, láttál eleget és a képességeid is jók akkor maradjon a jogosítvány.

Azonban a többség arra is képtelen hogy prolifalva és a kisvárosi penny között közlekedjen.

Ez nem csak az idősekre hanem bárkire igaz.

Nekem nincsenek jó tapasztalataim az idősekkel tele vannak rosszindulattal nem beszélve az új közlekedési helyekhez és helyzetekhez nem tudnak alkalmazkodni.

Pesttől minél távolabb mész annál rosszabb a helyzet. Tipikus falusi kisvárosi sofőrök akik szokások alapján mennek nem szabályok alapján vagyis amit megszoktak vagy ismernek. Békés, Borsod, Somogy lehetne sorolni.

Ehhez jön a magyarok végtelenül együgyű robotizált gondolkodása miszerint ha indexelsz (mindegy hogyan és mikor) lámpát kapcsolsz és semmilyen úton nem léped át a 130-at akkor egy kiváló profi sofőr vagy. Ez a lényeg. Minden más lényegtelen nem kell betartani. Így működik a közeledés és az ország. A látszat országa vagyunk.

okt. 15. 15:18
 20/22 anonim ***** válasza:
43%

Dehogy terveznek szigorítást, ez csak óhaj-sóhaj a cikkben.

Pedig pont, hogy a vérnyomásméréses táblaolvasásos kamuvizsgálat a hülyeség, nyugodtn el lehet törölni. Reflexvizsgálat kellene, meg pl hogy hányfelé tud egyszerre figyelni, szóval gyakorlati dolgok. Aztán, akinek nem megy, az bukta, akár 20 éves, akár 75.

okt. 15. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!