Aki egyszer szabálytalankodik, annak már rutin lesz?
Figyelt kérdés
Valamit hallottam, hogy előszőr, véletlenül átszalad az ember a piroson, utána már megszokás lesz. Vagy valami hasonló.
Ez így megy?
2010. nov. 3. 19:30
1/4 anonim válasza:
Nem. Deha mégis, akkor hamar kiderül, hogy valaki másnak meg éppen zöldje volt...
2/4 anonim válasza:
Én két hónapja véletlenül átszaladtam a piroson (valaki pont be akart elém vágni, és rá figyeltem nem a lámpára). Azóta nem hogy megszokássá vált, de még inkább figyelek a lámpákra. Személy szerint nekem rossz érzésem volt, hogy szabálytalankodtam. De nem csak a lámpákkal, hanem minden egyébbel is így van. Ha hibázok, akkor a jövőben sokkal jobban figyelek rá.
De ez valószínűleg helyzet és személyfüggő is.
3/4 anonim válasza:
ha jól tudom a piros lámpáért nagyon haraxanak, el is vehetik a jogsit. A szabálytalankodásról annyit, hogy a tanulókon kívül senki nem közlekedik szabályosan, egyszerűen lehetetlen, szóval válaszolva a kérdésedre, rutin lesz a szabálytalankodás.
4/4 anonim válasza:
Én is osztom Utolsó véleményét.Persze nem notórius szabálytalankodó vagyok,igyekszem szabályszerűen közlekedni.Közlekedésbiztonági szempontból azért fontos betartani a KRESZT,mert ez egy közös nyelv a közlekedők között.Megtanultam biztonságosan áthágni a szabályokat.Legalábbis úgy gondolom...Szerintem ez olyan,hogyha elkövetsz egy szabálysértést,abból következhet egy olyan helyzet,amibe kerülve szintén szabályt kell szegned,de ezt már felülírja a biztonság.Szóval,aki ezért vagy azért ragaszkdik a szabályokhoz,az nem csinál belőle rutint,de nálam az a helyzet,hogy feljogosítom magam,a szabályok áthágására.Hozzátenném,hogy nálam a közlekedés nem szubjektum.Igyekszem mindig tárgyilagosan,reálisan szemlélni a helyzeteket,ezért nem ragaszkodok mindig a szabályokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!