Létezik, hogy nem hallotta a fél percig dudáló vonatot?
Nem értem én sem, ahogy videón látszik pont az önkormányzattal szemben történt, közel az állomáshoz, ahol annyira nem is megy még gyorsan a vonat, és a légkürt azért elég hangos szerintem fülhalgató mellett is, mikor a vonaton uatazik az ember és be van dugva a füle akkor is hallja ha dudál a vonat. Lehet az is közrejátszott, hogy most majdnem 2 hétig nem járt ott a vonat a felújítás miatt, és nem is számított rá, azt hitte kamion dudált a főúton. 🙁
Minden esetre szörnyű ami történt, és az is, hogy rengeteg ilyen eset volt már, és még ezek után se tudunk jobban figyelni egymásra.😭
Mert olyat is láttam pont itt, pár hete, hogy a mozdonyvezető dudált ugyan, de közben látszott, hogy a telefonját nyomkodja miközben gyorsított ki az állomásról.
Ha hallotta is nem gondoolta hogy neki szól.
Nem csak a fülhallgatóval volt itt a probléma. Fogalma sem volt hogy hol van és milyen veszély leselkedik rá. Táblázva van, labirint korlát van és minden nap arra járt, mégsem ismerte a veszélforrásokat. Szülőknek is komoly felelőssége van hogy nem figyelmeztették. El kellett volna neki mondani minden nap hogy nézzen körül.
Most az összes ilyen hír arról szól, hogy az iskolai telefonbetiltáshoz több legyen a társadalmi támogatás.
Nem ez a szerencsétlen volt az első akit a sinen, vagy az úttesten elgázoltak, mert figyelmetlen volt.
Viszont most sokkal több ilyen fog megjelenni mint szokott.
Mindennapos dolog, hogy fülhallgatóban ordító zenével járkálnak emberek (jellemzően fiatalok) a síneken. Én rengeteg vasutastól hallottam már konkrét eseteket.
Pl. a Flirtnek sikerült megállni az egyik előtt (azt hiszem, Gödöllőn), a vezető kiszállt, és felpofozta a gyereket. (A vezetőtől hallottam az esetet.)
Heves megyében a forgalmista bemondta az érkező vonatot, egy ilyen 16 év körüli lány pont azon a vágányon álldogált, fülében a zenével. A forgalmista az emeleti forgalmi irodából észrevette, és elkezdett kiabálni neki max. hangerőn, a hangosbemondón. Először udvariasan, utána meg már, mikor biztosra vette a halálos gázolást, akkor meg stresszben olyanokat ordított, hogy takarodj már a vonat elől, te hülye kva. Ezt valahogy meghallotta a lány, felébredt, és kilépett a vonat elől. Másnap jött a lány apja (aki ügyvéd), de nem azért, hogy megköszönje a forgalmistának, hogy megmentette a birka lányát, hanem írásbeli panaszt tett ellene az állomásfőnöknél, hogy hogy beszélt a kislányával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!