Nyugdíjaskoromat elértem, autóbusz vezetőként dolgoztam eddig, most a nyugdíjam mellet folytatni szeretném a munkát. Most küldenek el a PÁV 2 vizsgálatra. Kérdésem az hogy eddig miért nem kellett? Most meg miért kell?
A PÁV2 dija 23500Ft, és a KAV oldala szerint 1978-óta csinálják ezt a vizsgát, és minden buszsofőri állásnál feltüntetik, hogy feltétel, szóval nagy mázlid volt hogy eddig nem kérték. 🙂
Amennyire tudom ez csak vizsgálat, nem tanfolyam, tehát 1 napos.
reflekszeket, látásszélességet, látásélességet stb vizsgálnak
Idősebb emberként nem biztos hogy sikerül majd ezt megugrani...
Valószínűleg az alábbiak egyike áll rád, ezért nem volt és most sincs szükséged PÁV II-re menni:
-az 1970.01.01. előtti C kat. jogosítvány
-az 1978.04.01 előtti gkv állásvállalásra jogosító vezetői engedély
-1969.07.01-1978.04.01 közötti gjműkezelői igazolvány
-1978.04.01-1988.12.31 között szerzett D kat. jogosítvány
Nekem egy délelőtt volt ez a vizsgálat. A reflexeket és a reakcióidőt vizsgálták. Az egyik feladatnál gombokat kellett nyomkodni. Különböző dolgok villantak fel a képernyőn, és meg volt, hogy melyikre melyik gombot kell nyomni. Egyre jobban gyorsult az egész, a végén már nagyon kevés idő volt csak eldönteni, hogy mit nyomjak. A másik feladat egy szimulátorszerű dolog volt. Ment az út a képernyőn kacskaringósan, és egy pontot kellett rajta tartani kormánykerékkel. Ez is egyre jobban gyorsult. Ezeken kívül még beszélgetni kellett pszichológussal.
Szerintem a lényeg, hogy kipihenten menj oda, ne hulla fáradtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!