Ennél a forgalmi helyzetnél elmehetek jobbra a piros lámpa ellenére?
Ne haragudj, de már van jogosítványod?
Mert ha igen, akkor tudnod kellene, hogy rád mindig a jobb oldaladon, vagy a sávod felett elhelyezett tábla illetve jelzőlámpa vonatkozik.
#5 Nem gondolom, hogy ez sablonszöveg lenne.
"Tök mindegy, hogy illene vagy nem illene tudni." Az itt az alapvető baj, hogy ha van jogosítványa, akkor nem illene, hanem KELLENE tudnia ilyen alapvető dolgokat. Mert ha ezt nem tudja, akkor kérdés, hogy milyen fontosabb szabállyal nincs még tisztában...
De természetesen kérdezzen nyugodtan, én sem írtam olyat, hogy ne. És nem is csak annyit írtam neki, hogy "ezt tudnod kellene", vagy azt, hogy "nézd meg a KRESZ-ben", hanem leírtam neki az infót is.
Az egyenesen haladó sáv jobboldali lámpája van megismételve a sáv fölött is. Egyik sem a jobbra kanyarodókra vonatkozik.
A tábla pedig, amiről beszélsz, nem kötelező haladási irány, hanem kikerülési irány tábla.
Elég lett volna csak a #7 válaszát elolvasnod...
9
Hát akkor tök felesleges ha két jelzőlámpát helyeznek ki egy sávra és megtévesztő. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!