Mit takar az "OKOSJEGY MENETJEGY" megnevezés?
Online vásároltam vonatjegyet életemben először.
A helyjegy vátásnál verte ki a szemem ez az "OKOSJEGY MENETJEGY" kifejezés. Aztán a biztosítékot verte ki az ára.... Ez mire jó azon kívül, hogy oda ülök vele, ahova szól?
Itt minden kérdésedre választ találhatsz.
Köszönöm. Bár ettől a se füle-se farka leírástól nem lettem sokkal okosabb.
Még mindig nem értem, mire fizettem 2700ft-ot. Ellentétben egy másik viszonylaton fizetett 617-ft-os helyjeggyel szemben. Mitől lett jobb nekem? :-)
Röviden: olyan menetjegy, ami arra lett kitalálva, hogy a vonatok terhelését, zsúfoltságát jobban elossza valamint hogy jóelőre váltsák meg a jegyüket az emberek: elsősorban a csúcson kívüli, napközbeni vonatokra, jóval előre megváltva nyújt egy olcsóbb alternatívát a "nem okos" jegyekhez képest, ugyanakkor ez a jegy szigorúan az adott vonathoz kötött, ha lemaradsz róla, akkor nem mehetsz el a következővel, csak ha veszel egy új jegyet.
"Még mindig nem értem, mire fizettem 2700ft-ot. Ellentétben egy másik viszonylaton fizetett 617-ft-os helyjeggyel szemben."
Azt értem, hogy nem tudtad, mi az okosjegy, ezt a felvetést viszont nem tudom értelmezni. Az okosjegy az menetjegy is, a 617Ft-ban meg nincsen menetjegy, csak kizárólag helyjegy. Ha ezzel szeretnél (szabályosan) utazni, akkor gondolom van másik, külön megváltott menetjegyed, vagy bérleted.
Az okosjegy olcsóbb, mint a menetjegy + helyjegy.
Cserébe viszont csak az adott vonatra érvényes és csak korlátozott számban elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!