Volt kezdő sofőrként lelkifurdalásotok ilyenek miatt?
Nem volt. Tudtam, hogy nincs azzal semmi baj, hogy nem engedtem át. Olyan viszont volt már, hogy úgysem álltam meg, hogy már ott várakozott a zebránál. Ott volt azért bennem annyi, hogy "hát őt nem ártott volna átengedni", de nem okozott bennem hosszabb távon az sem rossz érzést, mert tudtam, hogy ha le lép akkor meg tudtam volna állni.
Akkor okozna rossz érzést ha azért nem álltam volna meg mert már nem is tudtam volna olyan sebességgel mentem. De az meg nem fordulhat elő velem, mert mindig óvatosan közelítem meg a zebrát.
Ilyen esetben nem. Rosszul esik, mert mindig én mondom, hogy úgy kell menni zebrához, hogy el tudjuk engedni a gyalogost, de nem vagyunk gondolatolvasók, ha a gyalogoson egyáltalán nem látszik, hogy át akar menni, akkor nem tudsz mit csinálni, hacsak nem állsz meg minden zebránál, ahol gyalogos egy öt méteres körzetben, de valljuk be ez nem túl életszerű. Ezért tanítják (vagy tanították, nem tudom jelenleg hogy van) általános iskolában, hogy mindig álljunk meg a szegély mellett, és nézzünk szét, mert senki nem gondolatolvasó.
Pont a minap történt meg velem, hogy egy STOP táblás kereszteződésben mentem át. Alapból pocsék az az út, már többen jeleztük a közútkezelőben, hogy hiába a STOP tábla, megállás után ki kell tolni teljesen a kereszteződésbe, mert a bokroktól nem látni semmit. A túloldalt láttam egy gyalogost, aki a zebrától másfél méterre nyomkodta a telefonját egy helyben állva, a zebra irányától elfordulva. Ahogy láttam, hogy tiszta a terep megindultam, és a telefonozó kolléga hirtelen fordul egy kilencven fokot és mint a gép megindult a zebrának. Nem volt közeli eset, de kellemetlen volt, mert az ő, és törvény szemében én nem engedtem el pedig nagyon szituációfüggő volt az eset. Az ilyen megesik, a lényeg, hogy nem az orra előtt száguldasz el.
Ez a gyalogos elengedeses eset nem ilyen egyszeru am!
A gyalogos az uttestre hirtelen nem lephet, nem kozelitheti meg futva a zebrat.
Koteles meggyozodni az atkeles veszelytelensegerol.
Gyalogoskent volt mar olyan, hogy lattam jon az auto, lattam nem lassit, lattam, hogy nem fog megallni, en meg nem leptem le.
Ennyi!
Fel a fejjel semmit nem csinaltal rosszul!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!