Ezen a (illetve más rövid besorolásra alkalmas) szakaszon ha nem sikerül időben besorolni, akkor ti mit tennétek: megállni a sort feltartva míg valaki végre beenged vagy tenni egy nagy kitérőt, hogy majd visszafordulj?
Adott a fenti útszakasz (Debrecen Nagyállomás környéke).
Szinte mindig olyan nagy a forgalom, hogy csak a belső egyenesen haladó sávból lehet továbbmenni (mert előtte a buszmegállóban álló távolsági járatok miatt nem lehet a külsőben menni) és ha a felüljáróra akar valaki felmenni (Berettyóújfalu/Szeged) akkor muszáj sávot váltani.
Sajnos a közlekedési morál a béka s***e alatt van, egymás s***ében vezetnek és olykor képtelenség besorolni (főleg, ha régi kisautóval vagyok).
Így előfordulhat, hogy a felhajtó előtt kénytelen lennél megállni, ha nem akarsz nyílegyenesen a híd alatt továbbmenni Nyíregyháza felé és később majd valahol visszafordulni.
Mit tennél ilyenkor? Tovább hajtanál és majd valahogy/valahol visszafordulnál vagy megállnál amíg valaki be nem enged/elhalad a sor a külsőben?
Forgalomtól is függ. Ha nagyon sokan vannak mögöttem is akkor nem állok meg semmiképpen, mert másnak is dolga van és haladni szeretne. Ha balfsz voltam akkor GPS újratervez és legközelebb tudni fogom.
Ha épp nincs mögöttem senki akkor persze megállok de akkor valószínűleg mellettem se lesznek olyan sokan, hogy állóra kelljen fékezni.
Ha azért mész a belsőben, mert ki kell kerülnöd a buszt, akkor egyből vissza tudsz menni a külsőbe.
A lámpáknál már bunkóság feltartani másokat.
Én végső helyzetben ráállnék a terelő tábla előtti elzárt területre. Ott várnék egy lehetőségre.
#3: Akkor ott a buszöbölben meg lehet állni? Nem hiszem, hogy a buszsofőrök annyira szeretik ezt, hogy hozzám hasonló tolakodók miatt nem tudnak beállni a megállóba.
Meg amit másodiknak írtál, hogy besorolsz az álló busz elé: ezzel az a gond, hogy a jobb oldali mellékutcából is sokan jobbra szoktak kanyarodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!