Mi van, ha nincs lakott terület kezdete?
Figyelt kérdés
Mi van, ha a lakott terület kezdete jelzőtáblát eltávolították, így én végigsuhanok nagyobb sebességgel a lakott területen, de a rendőrség küldi a gyorshajtási csekket?2024. máj. 11. 19:45
1/8 anonim válasza:
Ha be tudod bizonyítani, akkor visszavonják a bírságot.
2/8 anonim válasza:
Eltavolitott jelzotabla nem ment fel a felelossegre vonas alol.
Sot, jelentened is kell!
3/8 anonim válasza:
#2 Ez tévedés! Telepátiával kell tudnod, hogy ott táblának kéne lennie? Szerinted ha egy kereszteződésben, ahol addig volt elsőbbségadás kötelező tábla és ellopták, ott nem lesz jobbkezes? Tévedsz. Ha nincs kint a tábla, akkor nem érvényes.
4/8 anonim válasza:
Ha nincs is lakott területet jelző tábla de azért ha észreveszem, hogy házak vannak az út mentén (esetleg még járda is) akkor minimum a tűréshatárra lelassítok.
Persze jogilag biztos támadható a bírság, ezt nem tudom, de ha nem egy kietlen pusztára (ahol van egy darab romos épület) akarják azt hazudni, hogy az lakott terület akkor azért illett volna észre venni.
5/8 anonim válasza:
Ha van szemed, azert a lakott teruletet illik eszrevenni.
Vagy neked nem tunik fel, hogy a gyalogatkelohelyen 90-nel mesz?!
6/8 anonim válasza:
A bíróság mérlegelni fogja, hogy felismerhető-e az adott helyen a lakott terület. Ha a pusztában megbüntetnek, akkor nyilván azt nem kell befizetni. De ha jól látható, hogy az lakott terület épületekkel, gyalogosokkal, zebrakkal, jardakkal, akkor azt tábla nélkül is fel kell ismerned.
7/8 bazaltkaroly válasza:
#5 Egy jó ügyvéddel lehet arra hivatkozni, hogy én a KRESZ szerint közlekedem, és a KRESZ nem említ épületeket, járdákat, mint lakott területet. Csak a táblát. De azért én is lelassítanék, ha hirtelen megjelenne egy csoport ház.
8/8 anonim válasza:
A sebességkorlát csakis a tábla után érvényes. Nincs tába nincs 50 :) Sehol sincs leírva a kreszben hogy hány ház meg gyalogos meg bolt után kell 50-el menni. De mivel erre fel vannak készülve, a mozgó trafipaxos rendőrök első ellenőrzik a táblát le is fényképezik sokszor a táblát igazolva a meglétét. Fix trafinál meg neked kell bizonyítani akár két tanuval hogy a tábla nincs ott, vagyis akkor nem volt ott. Utólag nehéz lesz, mire kijön a csekk eltelhet pár hét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!