Utánfutót (könnyű pótkocsi)hogyan kell helyesen rakodni?
Figyelt kérdés
Hol legyen a teher? A tengely előtt, fölött vagy mögött? Illetve ha a tengely fölé nem tudom tenni akkor elé vagy mögé?ápr. 13. 19:36
11/14 anonim válasza:
Egy része igen, a horogra jut, de töredéke. Azért olyan a kialakítása , hogy ha meg is rakod (nyilván a megengedett tömeget figyelembe véve) akkor sem szakad le a horog, mert úgy van kialakítva a hossz hogy ne kapjon durva terhelést a horog fentről .Fogod megpakolod pl 400 kg- al a futót és szépen megemeled a horog rácsatlakozó pontjánál az egészet és meg tudod tartani a horog magasságában. Ha ez megy , akkor a horog se fog letörni. Nem azért mert fél kézzel meg tudsz tartani 200 kg-ot, nem vagy FeketeLaci. Probáld meg ezután közvetlen a tengelynél megemelni, az nem fog sikerülni.
12/14 anonim válasza:
11
Akkor tudod fél kézzel megtartani, ha a tengely fölé van terhelve.
De ha egy 2 m-es futó elejére raksz 2 db 100 l-es cefrés hordót, azt esetleg a Fekete Laci tudja megemelni.
Haladás közben pedig billeg az egész a tengely mint forgáspont körül, és ha a futó legelején is van súly (meg persze hátul is, a kiegyensúlyozás miatt), akkor a tengely előtti rész teljes súlyánál sokkal nagyobb erő is tud a vonóhorogra nehezedni, amikor az elöl lévő tömeg lefelé mozdul, a hátul lévő felfelé. (Tehetetlenségi nyomaték miatt.)
13/14 anonim válasza:
ez oké de attól még nem hátra kell rakni a nagy súlyt mert kitör a futó a kérdés meg ez volt..Előre középre kell tenni. Ott a videó is ha hátra rakja a súlyt elkezd kígyózni az egész és elrántja a vontató kocsit is. Én még olyat nem láttam hogy a horog leszakadna akárhogy pakolják, persze ésszerű súlyhatárt betartva.
14/14 anonim válasza:
13
Hát nem is arról írtam, hogy hátra kellene pakolni.
Hanem hogy bárhová pakolunk, még ha a tengely fölött van is a rakomány tömegközéppontja, mindenképpen hat függőleges erő a vonóhorogra. A 9-es válasz szerint nem hat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!