Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ennél a helynél ha a jobbra...

Ennél a helynél ha a jobbra kanyarodó és a megszűnő sávból belsőbe besorolni akaró autó összeütközik, akkor ki a hibás?

Figyelt kérdés

[link]

A megszűnő sávból nyilván elsőbbséget kell adni a belső sávban egyenesen haladónak, de mi van akkor ha az az autó nem egyenesen, hanem jobbra akar lekanyarodni miközben a másik kocsi - ami szeretne besorolni a megszűnő sávból - mellette van?

Mire kell ilyenkor figyelni?

márc. 29. 20:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Mondjuk ilyen nincs a valóságban 😆

márc. 30. 22:55
 12/22 A kérdező kommentje:
#10: Így van!
márc. 30. 22:55
 13/22 A kérdező kommentje:
#11: Miért is nincs ilyen? Fizikailag odaérhet egyszerre két autó egymás mellé.
márc. 30. 22:57
 14/22 anonim ***** válasza:
Mert ha a balga be is kanyarodna, a másik megáll. Így nem szoktak ütközni.
márc. 30. 23:04
 15/22 anonim ***** válasza:
Inkább a megszűnő sávos rágyorsit hogy beférjen 💀
márc. 30. 23:06
 16/22 anonim ***** válasza:
Amúgy nem kanyarodna be ott senki 👍
márc. 30. 23:07
 17/22 anonim ***** válasza:
* körülnézés nélkül.
márc. 30. 23:09
 18/22 anonim ***** válasza:
A belső sáv kötelező haladási irányai: egyenesen, vagy sávot váltani a megszűnő sávba 🤷
márc. 30. 23:13
 19/22 anonim ***** válasza:
41%

Nem tudom az érvényes KRESZ szabályt de ha én vagyok az aki a belsőben megy és le akar térni jobbra és észreveszem, hogy valaki mellettem jönne be az én sávomba akkor lassítanék és beengedném előbb.

Ha meg én vagyok az aki a külsőben megy és be akar sorolni és közben valaki be akarna fordulni akkor megint lassítanék, tennék egy kettest, felmérném, hogy be fordul e vagy megvár. Ha látom, hogy megvár akkor óvatosan elmegyek mellette majd bemegyek a belsőbe.

De az érvényes KRESZ szabályt nem tudom, nem is érdekel mert úgyse lennék olyan bamba, hogy ilyen szituációból balesetezzek.

márc. 30. 23:28
 20/22 anonim ***** válasza:

Jobbról is jöhetnek

(Nincs eak táblájuk)

márc. 30. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!