Ennél a helynél ha a jobbra kanyarodó és a megszűnő sávból belsőbe besorolni akaró autó összeütközik, akkor ki a hibás?
A megszűnő sávból nyilván elsőbbséget kell adni a belső sávban egyenesen haladónak, de mi van akkor ha az az autó nem egyenesen, hanem jobbra akar lekanyarodni miközben a másik kocsi - ami szeretne besorolni a megszűnő sávból - mellette van?
Mire kell ilyenkor figyelni?
Mondjuk ilyen nincs a valóságban 😆
Nem tudom az érvényes KRESZ szabályt de ha én vagyok az aki a belsőben megy és le akar térni jobbra és észreveszem, hogy valaki mellettem jönne be az én sávomba akkor lassítanék és beengedném előbb.
Ha meg én vagyok az aki a külsőben megy és be akar sorolni és közben valaki be akarna fordulni akkor megint lassítanék, tennék egy kettest, felmérném, hogy be fordul e vagy megvár. Ha látom, hogy megvár akkor óvatosan elmegyek mellette majd bemegyek a belsőbe.
De az érvényes KRESZ szabályt nem tudom, nem is érdekel mert úgyse lennék olyan bamba, hogy ilyen szituációból balesetezzek.
Jobbról is jöhetnek
(Nincs eak táblájuk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!