Mi van akkor, ha nincs kint semmilyen tábla a kereszteződésnél?
Volt tegnap egy baleset közeli élményünk. Kereszteződésbe mentem be, és balról elém hajtott egy autó. Mindketten egyenesen haladtunk. Nem koccantunk, de a sofőr elkezdett kioktatni. Mondtam neki, hogy az út egyenrangú, és kérdeztem, hogy miből gondolja, hogy neki van elsőbbsége, azonban csak annyit válaszolt, hogy tanuljak meg vezetni.
Ezután leparkoltam az utcában, és végigsétáltam az összes irányból, és valóban nem volt kint semmilyen tábla. Sem elsőbbség, sem egyenrangú, sem keresztező úttal szembeni elsőbbség. Csináltam képeket, hátha fel akarna jelenteni.
Ebben az esetben mi a helyzet, melyik útnak van elsőbbsége? Jól tettem, hogy a jobb kéz szabályra hivatkozva indultam el, vagy ő volt a vétlen valamilyen elfeledett szabály alapján?
"csak annyit válaszolt, hogy tanuljak meg vezetni"
Nyugi, ez csak a szokásos tapló parasztok beböfögése. A nyomi nem tudott rá érdemlegeset válaszolni így csak ez jutott a korlátolt eszébe.
Köszönöm a válaszokat. Akkor helyesen jártam el ezek szerint.
Tehát röviden, ha nincs kint semmilyen tábla, akkor úgy kell értelmezni, hogy egyenrangú.
#2 Csak nem te voltál az tegnap? :D
Mindig jobbkezes, igen.
Parkolóban is, mint ahogy írták már, nem feltétlen a bejövő út élvez elsőbbséget (ezt az esetek 80%ban nem tudják a gyakorlatban)
Balról jövő kivétel a villamos.
"Tehát röviden, ha nincs kint semmilyen tábla, akkor úgy kell értelmezni, hogy egyenrangú."
Ezt most egyszerűen nem kérdezheted komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!