Vonatokon miért nincsenek légzsákok úgy mint az autókban?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__kozlekedesbiztons..
Van még ilyen baromság a tarsolyodban?
10
Én nem a magyarországi statisztikára vagyok kíváncsi.
Tavaly pl. a görögországi vonatbalesetre, vagy ott van a cseh baleset. Igaz csak a mozdonyvezető halt meg, de 15 volt a sérült és 2021-ben meg 39-en sérültek meg, szintén Csehországban.
Mindig sok a sérült, mert ütközésnél az emberek mint a mosógépben, repkednek szerte szét és ha lennének légzsákok, lehet kevesebb lenne a sérült ill. maradandó sérülés.
11
Tudtam hogy majd valakinek szemet szúr ez a kérdés, de ezt nem én írtam és ezt most úgy benézted, mint amikor rendszeresen lepisálod a WC ülőkét, mert lusta vagy felhajtani.😛
Egyébként ettől a kérdéstől jött spontán a légzsákos kérdésem.😛
360 fokban körbrforgó légzsák kellene, minden irányban világító gps-es refivel.
Gyakorlatias kédésem.
Legyen olyan szerkezet, ami érzékeli, hogy mennyi utas van a vonaton. Minden ülésben legyen érzékelő, hogy csak akkor indulhasson el, ha mindenki be van kötve. Őrök járják lef-fel a kocsikban korbáccsal, a renitensek miatt?
Hogyan képzeled?
Nem kell biztonsági öv, mert vonaton ez körülményes.
Független attól hogy hány utas van egy szerelvényen a légzsákok kinyíljanak egy ütközésnél, vagy kisiklásnál.
Lehetnének a légzsákok oldalt és felül a tetőtérben.
Akárhogy is nevetségesnek tartod, de megvalósítható lenne.
Van fogalmad a működéséről? Balestérzékelő mechanika eobbantja be. Kőkeményre felfúvódik, majd azonnal le us enged. Ha nem vagy bekötve, még jobban megsérülhetsz, mint az ablaktól.
Az utadok a székekben ülnek jellemzően. Ha ráfutás van, siklás esetén nem az extrém lassúlás a fő sérülési ok, hanem a szerkwzet torzulása. Ha egy elgőrbült lemez ezerrel rombol át a nyakadon, mire jó a légzsák?
És a plussz egy tonna súly szerinted nem hatna kedvezőtlenül?
Komolyabb sérülés a vonat egy kis szakaszán fordul elő. Ott viszont súlyis szerkezet sérülések okozzák.
"Nem kell biztonsági öv, mert vonaton ez körülményes."
Amikor Amerikában megjelentek a légzsákos autók, azt tapasztalták, hogy nem nagyon csökkentek a baleseti sérülések. Ugyanis az egybites Joe basszta bekötni magát, hiszen majd a légzsák megvédi. Nem, önmagában nem védte meg.
Jól van, feladom.
Lehet ünnepelni. 😛
18
Az lesz hogy a rosszindulatú emberkéken, hogyan lehetne javítani, hogy kulturáltan viselkedjenek, mert egyértelmű, hogy moslékosak a családi, magánéleti helyzetük, emiatt itt ütik ki magukból a feszültséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!