Ha közútra olajfolt kerül, az valóban annyira életveszélyes mint a tükörjég?
Felénk nemrégiben volt olyan hogy egy műszaki hibás kocsiból pár liter olaj folyott az útra. Sokan kiakadtak a helyi csoportban mert szerintük ez olyan mintha tükörjég lenne az úton, 90-nél egy autó irányíthatatlan lehet és halálos baleset is történhet.
Ez valóban igaz, hogy az útra került olaj ennyire csúszik? Gondolom ilyenkor felelősségre vonható a műszaki hibás kocsi vezetője is nem?
Általában egy személyautóban 4 liter körüli olaj található.
Annak a valószínűsége, hogy az utcán egy ponton, egy tócsába ez a 4 liter kicsurog, teljesen lehetetlen.
Max. ha odaveri a kartert pl. a járdaszigethez, akkor kezdhet el folyni-jobb esetben csak csöpögni az olaj.Kvázi egy hosszú de ártalmatlan olajcsík lesz az úton, és ez a mennyiség kevés ahhoz, hogy egy autó megcsússzon rajta.
De a példa kedvéért vegyük az eset legrosszabb összetevőit:
1-2 liter egy helyen olaj, éppen a kerényomon, pont fékezni akar a sofőr az autó.
Na de akkor is van ABS, és lehet kormányozni, maj a folt elhagyása után 1 méterrel már fékezni.
Szóval csak fantáziálás.🙄
Én egyszer gyalogoltam egy buszpályaudvaron és egy kis olajtócsán úgy megcsúsztam, hogy majdnem elestem.
Nagyon tud csúszni, de azért literszámra nem kerül olaj gyakran az útra.
Viszont ha nem rálépsz, hanem gördült volna a talpad, és közben még másik három lábad szilárd talajon van akkor észre sem veszed. 😁
Nem az volt a kérdés hogy az olaj csúszik-e vagy sem?
Az elképzelt probléma az volt, hogy
"90-nél egy autó irányíthatatlan lehet és halálos baleset történhet".
Na ez azért elég meredek sztori lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!