Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kinek hogy sikerül bakancsban...

Kinek hogy sikerül bakancsban vezetni?

Figyelt kérdés
Tudtok benne?
2023. dec. 3. 14:52
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Milyen jellegű a bakancs. Nekem Decathlonos hótaposó túrabakancsom van, viszonylag könnyű, azzal nem probléma, ugyanúgy érzem a pedálokat, mint félcipőben, sportcipőben, mondjuk ez nem egy merev cipő.

Emlékszem még oktatásra jártam vagy 15 éve, és egyszer acélbetétes bakancsban mentem, hát az nem volt jó ötlet.

2023. dec. 3. 14:54
 2/10 anonim ***** válasza:
95%
Könnyebb mint strandpapucsban, ezt bátran állíthatom
2023. dec. 3. 14:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ilyen esetekre van a kocsiban váltócipő. Nő vagyok, de nem tudok magassarkúban vezetni, ezért van egy sportcipő a kocsiban :D
2023. dec. 3. 15:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem okoz gondot.
2023. dec. 3. 15:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem okoz gondot. Korábban vittem az utcai cipőmet mint váltócipőt, aztán később már nem. Néha még az is meglepetést okozott, ha új cipőt vettem mert a réginek már centit lekopott a talpa így másabb volt kezelni a pedálokat. Ma már az első 1-2 kanyar után meg is szokom.
2023. dec. 3. 16:09
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kezdő sofőrként okoztak gondot a cipőváltások de már érzem annyira az autót, hogy ne legyen ezzel probléma.

Persze mikor sokáig téli bakancsot hordok és utána hirtelen váltok tavaszira akkor előfordul, hogy az első indulásnál kevés gázt adok és majd lefullad az autó de utána azonnal rá áll a lábam.

2023. dec. 3. 16:50
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Normál téli bakanccsal csak annyi a probléma, hogy a nagy talpmintája miatt beleakad néha a pedál szélébe. Vagy a szélessége miatt kuplungozásnál a féket is megnyomom...

De alapvetően nincs gondom vele.

A magas szárú és merev bőr surranó

[link]

rosszabb, abban egyáltalán nem mozog a boka, csak térdből mozgatva lehet kuplungolni meg fékezni. De az is megoldható, szoktam benne időnként vezetni.

2023. dec. 3. 17:33
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha kemény és vastag a talpa, akkor veszem fel a váltócipőt, mindig van a kocsiban.
2023. dec. 3. 18:53
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Sokan tudnak.
2023. dec. 4. 11:50
 10/10 anonim válasza:
100%

Nekem semmi problémám nincs, és nem emlékszem, hogy valaha is lett volna, a bakancsban történő vezetéssel.

Az évtizedekkel ezelőtti hivatásos gépjárművezetési kezdeteim óta többféle (munkahelyi, munkavédelmi, honvédségi, tűzoltósági, időjárási stb.) meghatározottságú okból vezettem többféle teher- és személygépjárművet, miegyebet (motorkerékpár, busz) hosszabb-rövidebb időszakos rendszerességgel bakancsban, surranóban. Sőt, elő-előfordult olyan kényszerszülte helyzet is, amikor gumicsizmában. ;-)

Az én személyes tapasztalatom szerint, ez valahogy úgy van, hogy a (bármely) lábbeli is "csak" egyike azon számos tényezőnek, amelyekhez az éppen vezetett gépjárműnél magától értetődő rutinnal és kellő figyelemmel alkalmazkodom minden alkalommal; főleg gépjárműtípus, méret, vagy kategória (akár egy napon belül többszöri) váltása esetén.

2024. jan. 4. 01:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!