Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Túlzott előzékenység halálos...

Túlzott előzékenység halálos is lehet és egyébként pont arra jó, hogy megakassza a lendületes forgalmat?

2023. nov. 23. 20:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
51%

Jogilag egyértelmű. Viszont az Arrivánál csak beszélgetnék én ezzel a buszvezetővel…

1. Abszolút ismert konfliktus pont, még utasként is tudtam, hogy e megállóközben nem állunk előre és mindig nagyon kapaszkodunk.

2. Az egyetlen, aki üléspozíciója miatt pontosan átlátta a helyet, az ő volt.

3. Ő 100 másik ember épségéért is felel, márpedig egy ilyen csattanásnál semmi garancia nincs arra, hogy nem esik valaki nagyon rosszul. És máris kész a hosszas vizsgálódás , álmatlan éjszakák, båsztatás…

2023. nov. 24. 19:59
 12/16 anonim ***** válasza:
53%
Nem értem, felfogni sem tudom, hogy miért hibáztatjátok a Skodást. Én voltam már ilyen szituban, kellemetlen volt friss jogsisként amikor beálltam a kereszteződést, és jött a mentő villogva-hangjelzést is használva...
2023. nov. 24. 20:20
 13/16 bazaltkaroly ***** válasza:
48%
#10 Nem tudjuk. Hogy a megálló sofőr nem intett-e neki, vagy villogott, erről következményt levonni nem tudunk. A beragadás csak lámpás kereszteződésben számít, mert ott veszíted el az elsőbbséged, a lámpaváltáskor. De egyetértek, a fehér a hibás. Hiába támadják a buszsofőrt, azt szabályosan ment, és -a hogy írtam feljebb - a fehér meg is tévesztette a megállásával a buszost. Lehet itt dobálózni azzal, hogy miért nem nézett, de ez nem változtat a tényen. Ő sem tud gondolatot olvasni, az is lehet, hogy kezdő még, és nem ismerte annyira a szokást.
2023. nov. 27. 08:54
 14/16 bazaltkaroly ***** válasza:
52%

1. Mi van, ha új sofőr, és még nem ismeri a helyet eléggé. Azért, mert ott ki van alakulva egy szokás, ezért nem lehet okolni, ha nem tudja.

2. A videón látszik, hogy a fehér autó egy pillanatra megáll, ezzel megtévesztette a buszsofőrt, aki azt hihette, hogy törvényesen megadja az útját (bizalmi elv).

2023. nov. 27. 08:58
 15/16 anonim ***** válasza:
54%

Elvileg lehet, hogy a buszsofőr tapasztalatlan volt, csak ennek a legkisebb az esélye. Ha csak egy hete vezet ezen az útvonalon, akkor is hányszor mehetett rajta végig? Naponta mondjuk ötször csak ebben az irányban. Tehát egy hét alatt huszonötször. Amerre huszonötször jártam, ott azért már ismerősnek tekintem magamat.

Pedig én csak egy egyszerű B kat. úrvezető (nem hivatásos sofőr) vagyok.

2023. nov. 27. 12:37
 16/16 bazaltkaroly ***** válasza:
#15 Mondjuk ez is igaz. De akkor is úgy gondolom, hogy a fehér autó hirtelen megzakkanása félrevezette. Lehet, ha folyékonyan kimegy, akkor a busz is elengedte volna.
2023. nov. 27. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!