Mivel Magyarországon elmebeteg módjára vezetnek az emberek, időszerű lenne alsóhangon 100%-al megnövelni a gyorshajtási tételeket és bevezetni a kirívó gyorshajtók autóinak bontását, sofőr letartóztatását?
10-es, Hiába csűrüd-csavarod, napnál világosabb hogy egyike vagy azoknak akik állandó késésben vannak ezért mindig "sietnek" az úton és olykor a kelleténél nagyobb kockázatot vállalnak csak azért hogy egy-két autóhosszal előrébb kerüljenek, hogy 2-3 percet nyerjenek. Csak szólok, hogy onnantól kezdve hogy sietsz, minden - egyébként szabályosan (tehát a sebességet betartva) közlekedő - bosszantóan lassúvá válik. Még a felettesedet is képbe hozod, pedig neki aztán végkép semmi köze az egészhez! Mindenkinek stresszes az élete, képzeld, nem csak neked!
Mikor diákkoromban rossz jegyet vittem haza én is hasonlóképp magyarázkodtam apámnak! Mindenki hibás volt csak én nem! :D
#11 Hát nem csodálom, hogy sok rossz jegyet vittél haza, mert a szövegértelmezésed nem a legjobb, ugyanis nem vetted észre, hogy első szám harmadik személyben írtam a példát, tehát nem magamról beszéltem. Illetve tovább kis is tértem arra , hogy nem támogatom a gyorshajtást. Nekem nem kell sietnem sehova, mert úgymond a magam főnöke vagyok, ritkán kell időre mennem, és akkor is megoldom szabálytalankodás nélkül.
A napnál világosabb, hogy te egy hétvégi sofőr vagy, akire mindig rádudálnak, mert tötyögsz az úton, és hosszú időre van szükséged, hogy felmérd a szituációt. Gondolom zokon vetted, hogy egy pár tapasztaltabb sofőrnek elege lett a bénázásodból, és most feljöttél név nélkül személyeskedni. Ha indokolatlanul lassú vagy, akkor mindenki más, - aki betartja a sebességet és haladna- , veszélyesen gyorsnak fog tűnni. Szerintem vegyél egy pár plusz órát egy oktatónál, és akkor szélesedni fog a látóköröd neked is.
"nem vetted észre, hogy első szám harmadik személyben írtam"
Jah, el is hiszem. Én is mindig a "barátomról" beszélek mikor nem vagyok túl büszke! :D Egyébként nem én vagyok támadó, hanem Te vagy túl deffenzív. Kicsit megkapargatják a rossz dumád felszínét és máris átállsz sündisznóba.
Ajvé.
"Szerintem vegyél egy pár plusz órát egy oktatónál"
Muhaha! 1996 óta vezetek. Vezettem már több országban -sőt, több földrészen is!- USA, UK, Svájc csak hogy mondjak párat, mindenhol többezer km-t. Kisteherautóval is többezret mentem dolgoztam vele, most is van egy és sokat megyek ezzel is. De volt személyautóm is 50-300 LE-ig. Lehet hogy nem velem kéne kötekedned picipöcs.
Ne erőlködj, mert csak jobban kibukik, hogy csak egy iskolás vérpistike vagy, aki a friss jogsijával, és apu autójával próbálkozik védeni a rutinja hiányát. Látszik a trágár stílusod, és a válaszod értékelése alapján is ,hogy mennyire hiteles vagy. Érdekes, hogy azt mondod, hogy defenzív vagyok, mikor te jössz vissza, egymás után két üzenettel meséket kitalálni. (Nem is említem, hogy nekem pont nem kéne defenzívnek lennem, ennyi zöld értékelés mellett.) Általában támogató próbálok lenni a kezdő vezetőkkel, mert én is voltam kezdő, de amikor ezt a "mindenki bunkó, aki jobban vezet, mint én" stílust hallom, akkor látom, hogy az illető még nem érett meg, ahhoz, hogy valójában tanuljon.
Csak hogy barátian zárjam a mondandómat, szerintem tényleg gyakorolj. Jobb lesz, ha kialakul a rutin, de az már ad némi reményt, hogy a gyorshajtást te sem támogatod. Ha majd idősebb leszel, akkor látni fogod, hogy nem csak egy oldalú az érme, és nem csak a "csúnya gyorshajtók" a hibásak. Ha akarod kérdezz körbe tapasztaltabb sofőröket, de el ne mond nekik ugyanezt, mint amit itt produkáltál, ha csak nem akarod, hogy jól körbe röhögjenek.
#11-14-15 Magadtól vagy ilyen hülye, vagy segítenek? Persze biztos elhiszem, hogy világszerte több kilométereket vezetsz le, mikor leállsz kötekedni egy olyannal, aki szépen megfogalmazta, hogy mi a probléma a forgalommal.
"Én is mindig a "barátomról" beszélek mikor nem vagyok túl büszke! "
Hát nem csodálom, hogy nem vagy túl büszke. Én pont az olyanokat ismerem, mint te. Rutintalan, döcögő senkik, akik ha valaki rájuk dudál, vagy megelőzik őket, akkor egyből mennek hisztizni, hogy mindenki olyan csúnya, száguldós. Biztos te vagy az a fajta, aki autópályán is csak a fejét csóválja, mikor valaki letolja a belsőből.
"Egyébként nem én vagyok támadó, hanem Te vagy túl deffenzív. Kicsit megkapargatják a rossz dumád felszínét és máris átállsz sündisznóba."
Ahhoz képest, te kezdtél neki fröcsögni és személyeskedni. Szépen leírta, hogy milyen jelenségek vannak az utakon, amivel minden tapasztal sofőr találkozik minden nap. Te meg csak ideböfögöd, hogy mekkora ász vagy világszerte teherautóval, ami csak egy üres duma. Legalább erőltetted volna meg magad, ha ekkora hazugságot írsz.
Ráadásul olyan dolgokba támadsz bele, amit szintén te találsz ki.
Lehet csak troll vagy, esetleg egy sértődött tini, aki még nem elég tapasztalt, de a helyett, hogy itt arc nélkül próbálnád levezetni a téged ért sérelmeket, inkább nézz magadba és gyakorolj, mert ha való életben áll eléd valaki, mert a balfékesedéseddel balesetet okozol, akkor ott már nem fog segíteni a kamuzás.
#18 Nekem is kicsit troll szaga van, de nem biztos, mert úgy látom, hamar megfutamodott. :D Elég gyakori, hogy az oldalon megjelennek az ilyen kis vérpistikék okoskodni, de ez a példány nem volt túl kitartó. Ha troll lenne, akkor szerintem kötné még az ebet a karóhoz.
Megértem, hogy az ember kezdő, és lassú, túl óvatos. Mind voltunk ilyenek, de azt nem szeretem, amikor inkább okoskodik, és bizonygatja, hogy mindenki más a hülye, mert az ilyenekből lesznek a hétvégisofőrök, akik még több éves vezetés után is bénázni fognak, mert nem képesek felfogni, hogy ez is veszélyes, főleg ha még valaki veregeti is a vállát. Tény, hogy a száguldozó autósok veszélyesebbek, de a téma nem ennyire fekete-fehér. attól hogy a másik hülyébb, mint én, attól még én nem leszek hibátlan. Ezt kéne felfogni, de attól még szellemileg messze áll a társadalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!