Ha kb 55-60km/h-val beleszaladtam a traffipaxba lakott területen belül, azért már megbüntetnek?
Mögöttem volt a traffipax, ha ez még befolyásol valamit, tehát nem szemben.
Visszafele vettem észre, hogy kamera van az autóban.
És mire lehet számítani, kb mikorra érkezik meg a csekk?
Nem lesz csekk,
Óra szerint 60, az kb 55.
Ha ott nem nyomták meg, akkor ennyi volt, megúszta.
A jelenlegi szabályozás szerint 66-tól van közigazgatási bírság (39 E Ft), amit az üzembentartónak kell fizetni (hacsak rá nem vall a valódi sofőrre), és ez az objektív felelősség hatálya alá esik, tehát mindenképpen behajtják valakitől. Első körben egy csekket küldenek.
51-től szabálysértési bírság lehetséges, ami helyszíni bírság, és a sofőrrel szemben alkalmazzák. A kiszabható összeg a sebességtől és a rendőrtől függően 6500 és 65000 Ft közt lehet. Ez nem objektív felelősség, tehát csakis azzal szemben lehet kiszabni, aki elkövette a gyorshajtást. Ehhez meg meg kell állítani a sofőrt, hogy azonosítsák.
Mondjuk, az is törvényes, ha kiküldik csekken a fenntartónak, ő meg elismeri, és befizeti. Viszont általában mindenki ismeri azt a törvényt, hogy saját magára és közeli rokonára nem köteles terhelő vallomást tenni, így visszaírnak, hogy nem ők vezettek, hanem egy közeli rokonuk, de nem kívánnak rávallani. Így nincs kit megbüntetni, tehát ha nem állították meg az illetőt a helyszínen, akkor nem is szokták kiküldeni a csekket, mert minek.
Apám akkorát problémázol ezen mintha 100zal mentél volna
Ha ennyivel mentél biztosra veheted hogy nem téged kerestek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!