Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A világon mindenütt ilyenek a...

A világon mindenütt ilyenek a körforgalmak?

Figyelt kérdés

Ez az útkereszteződés-típus folyamatosan terjedt el nálunk, szerintem is egy jól élhető megoldás, nincs vele problémám közlekedés-technikai szempontból.

Ami viszont zavar benne az a következő és érdekelne, hogy más országokban mi a gyakorlat ezzel kapcsolatban.

Szóval itt nálunk divat, hogy egy pozitív kiemelkedésű, igen magas dombot építenek a körforgalmak közepére, plusz beültetik ezeket magasra növő, sűrű növényzettel. Több sávos, nagyméretű körforgalomnál ez még el is megy valahogy, de kicsi, egysávosnál engem nagyon zavar, mert ezek a dombok és növények kitakarják előlem a körforgalom - a tőlem távolabb eső részén lévő - tulsó oldalát és nem látom be ezektől, hogy valójában milyen forgalom is zajlik magában a körforgalomban. Számomra kissé zavaró ez a megoldás és balesetveszélyesebbnek is tartom, mintha azt, ahol tisztán láthatom az előttem zajló közlekedést.

Ugyan ez a gyakorlat, "divat" külföldön is a körforgalmakkal kapcsolatban?

2023. okt. 18. 07:08
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
Nem mindenhol ilyenek. Van olyan, ahol egy fehér pöttyöt festenek fel a körforgalom képzeletbeli közepére. Na, ott találd ki, hogy az egy körforgalom akar lenni... Osztrákoknál sok helyen van ilyen.
2023. okt. 21. 22:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!