Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Most akkor megbüntetnek ha 50...

Most akkor megbüntetnek ha 50 helyett 60-al megyek vagy sem?

Figyelt kérdés
Van aki szerint igen, mert jött egy új szabály májustól, de van olyan is aki szerint ez hülyeség, minden maradt a régiben.
2023. szept. 24. 07:54
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
Meg.
2023. szept. 24. 07:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Régi szabály: 54-től szabálysértési/helyszíni bírság, 69-től közigazgatási bírság.

Új szabály: 51-től szabálysértési/helyszíni bírság, 66-tól közigazgatási.

Tehát, ha megállítanak, akkor büntethetnek, ugyanúgy mint eddig.

2023. szept. 24. 08:01
 3/8 anonim ***** válasza:
56%

Ha a helyszinen megállítanak miután bemértéka sebebségedet akkor 51 nél is megbüntethetnek, ez eddig is igy volt!

De mivel nagyon kevés a rendör, és macerás nekik minden autót kiinteni és megbírságolni, igy inkább a közigazgatási bírságot választják , mert ez esetben csak egy levelet kell kiküldeniük a csekkel.

A közigazgatási bírság esetén meg mások a bírságolásu sebbességtúlépési határok.

2023. szept. 24. 08:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez attól is függ, az adott útszakaszon mennyi a seb.korlátozás.

Pl. lakott területen kívül, ha semmilyen seb.korlátozó tábla nincs kirakva, akkor egyik esetben sem fognak, ezt biztosra merem mondani. :-)

2023. szept. 24. 09:40
 5/8 anonim ***** válasza:

volt egy 50 ccm Tomos pedálos segédmotorom...ment mint az állat..nem vettem észre itt az Egér úton, hogy rendőrautó jön mögöttem...megállítottak, és megkérdezték, tudom -e mennyivel mentem?...-hááát nem..

-nos nyolcvannal..úgy megbüntettek, hogy csak na.

(láttam a seb.mérőn, hohy nyolcvan, csak a rendőrt nem)

Megígértették a bünti mellett, hogy negyvennél többel nem fogok menni..

50 helyett hatvan? Senkit nem fog érdekelni.

2023. szept. 24. 11:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha megállítanak akkor igen, különben nem.
2023. szept. 24. 12:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Semmilyen szabály nem változott májustól.

A rendőrség illetékes vezetője bejelentette, hogy májustól nem alkalmazzák a jogszabályokhoz képesti esetleges +3 km/h-ás engedményt, ami a hitelesítéskor régebben megengedett tűréshatár volt, és minden mérőeszközre azóta is úgy tekintettek, hogy ennyivel többet mér.

És kilátásba helyezte, hogy nagyobb arányban fogják bírságolni a közigazgatási bíráság körbe még nem tartozó, alacsonyabb sebességtúllépést. Ez annyit ért, mintha suttogva azt mondta volna, hogy huh. Nem hogy nem gyarapszik a rendőrség létszáma, hanem csökken. Hacsak ő nem klónozza magát sok ezer példányban, akkor semmi sem változik. Akkor is úgy éreztem, hogy tehetetlenségében blöfföl, de azóta be is bizonyult. Nyilván bosszantja, hogy a közlekedők, jogszabályok adta kimentési lehetőség miatt, nagy számban automatikusan 10-12, autóúton, autópályán még több km/h-t hozzáadnak a megengedett sebességhez. Valóban jogszabályi szigorítás kéne, de nem úgy, hogy maradt a jó nagy szürke sáv, és csak a forintösszegeket növelték.

2023. szept. 24. 15:52
 8/8 anonim ***** válasza:

7: "Ez annyit ért, mintha suttogva azt mondta volna, hogy huh."

Teljesen egyetértek veled!

:-))))

Nem sokkal e bejelentésük után csináltak egy ellenőrzést az Árpád-hídon éjjel egykor, ahol ha jól emlékszem, megfogtak egy 170 km/h-val száguldó autóst is. De a többiek is, akiket a cikkben említettek, mind 100 felett hajtottak. (Megj.: ott 70 km/h a megengedett max. seb.)

Nos, én azt hiszem, hogy minden igazi rendőr (tehát aki nem pénzbeszedésnek tekinti az ellenőrzést, hanem közlekedésbiztonsági eszköznek) szóval minden igazi rendőr arra gondol, hogy először az ilyen ámokfutókra kell koncentrálni, nem azokra, akik 50 helyett 55-tel mennek városban.

Pláne, amíg olyan létszámhiányuk van, hogy a szabadnapjaikat se mindig tudják kiadni nekik.

2023. szept. 24. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!