Budapesten melyik az a legnehezebb, legbonyolultabb kereszteződés, ami egy külföldit hirtelen összezavarna, bizonytalanná tenné vagy akár egy helyi budapestit is?
Miért pont egy külföldit?
Lehet, hogy valaki magyar, sőt budapesti, csak sosem jár arrafelé és neki olyan újdonság, mintha a világ túlsó feléről érkezett volna.
Egyébként ha az illető Nyugat-Európából vagy Észak-Amerikából érkezett, akkor jó eséllyel látott már ilyen vagy akár ennél bonyolultabb kereszteződést. Még sokkal inkább, mint egy magyarországi, de vidéken lakó, Bp-re nem járó ember.
35 évig éltem, vezettem Bpesten. Úgy 15 éve élek "vidéken".
Pár éve -talán a Kálvin-téren- "gabalyodtam bele" az ottani forgalomba, az Üllői út felé akartam menni. Régebben legalább 100-szor jártam arra.
Ha az M3 bevezetorol mesz a varos fele meg tud viccelni hogy merre kell sorolni a Varosliget, Robert Karoly eszaki illetve deli oldalara. A Keletinel a nagy keresztezodesben is el tud veszni egy idegen GPS nelkul. A Blaha is szivas ha az Erzsebet hid felol mennel a Corvin fele es nem kanyarodsz le idoben a regi Skala aruhaz ele, akkor ugy tudsz iranyba allni hogy tovabb mesz, elso utcan jobbra a Nepszinhazhoz, azon ki a korutra a Nugati fele, ott a Dohany utcara lefordulsz, majd elso utca jobbra vissza a Rakoczira a hid fele majd a Rakoczin elso utca jobbra (Akacfa), megint jobbra a Dohany utcara, onnan megint jobbra Erzsebet korut es akkor vagy iranyba.
Meretben a legnagyobb pedig szerintem a Hungaria-Kerepesi, de az eleg egyertelmu.
Budan a var mogott-alatt meg ahogy Budakeszirol mesz Obudara, van par kevesbe egyertelmu keresztezodes. Talan a Feher ut - Dreher Antal ut is meger egy emlitest. Ujpesten is a vasut utan, Kobanyan a Gyomroi - Koer keresztezodes de a Kobanyai - Pongracz - Vaspalya reszen is el lehet veszni. Ahogy latom a Szabadsag hid budai hidfonel sem mindig egyertelmu, hogy hova kellene sorolni. A BAH is ilyen ahogy mar irtak. A Hosok tere korul is sokan eltevednek.
Par hete vezettem Szolnokon, ott nincs helyismeretem, na az Budapesthez kepest nekem rosszabb volt. De pl. Szekesfehervar, Veszprem meg teljesen egyertelmu. Szerintem egyenfuggo is, hogy kinek mi a nehezebb.
Legnagyobb kaosz akkor volt a fejemben, mikor meg keves vezetesi rutinnal Liszabonban kijottem a repterrol egy berelt autoval, egybol bele egy 5 savos korforgalomba. De turelmesek voltak, senkit sem dudaltak le. Itthon azert olyanok nincsenek, meg mar kidudalnak egy egyszeru korforgalombol is. 😄
Egyik legkeményebb élményem az volt, amikor a Hungária Fradi stadion felőli oldalára kellett átvergődjek az Üllői út népliget felőli oldaláról kibeb_szot lámpa és rendőri irányítás nélkül.
3 sáv balról, 2 kanyarodó jobbról, 1-1 villamos sáv, plusz amire rákanyarodok onnan egyenesen jön 3 sáv és még a negyedikbe kanyarodnak is.
A mai npig nem értem, hogyan verekedtem úgy át magam, hogy nem törtem össze a kocsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!