14 évesen egy 2 sebességes batettával lehet a faluban közlekedni? (kresz vizsga nélkül, legálisan)
Figyelt kérdés
2010. okt. 14. 19:40
11/18 anonim válasza:
A babettához (mint minden más 50ccm-et nem meghaladó járműhöz, legyen az 2 vagy 4 kerekű!!) elég az Am-kategóriás vizsga (ez a legkisebb motorra érvényes csak és ha B-kategóriát csinálsz ezt automatikusan megkapod akkor). Jogosítvány nélkül nem ajánlom senkinek a vezetést. Nem az ő érdekében, hanem a másokéban. Én motorozok, nekem már kis híján okozott balesetet egy vagánykodó tejfeles szájú 'hülyegyerek' aki azt gondolta hogy ő a Jani a robogóval és a 14 éves korával. Hát nem. Ja, azóta meghalt balesetben :). Így járt. Előbb a vizsga és a rutin. Utána a vezetés :)
12/18 anonim válasza:
Legálisan természetesen nem. Amennyiben úgy döntesz, hogy mégis motorozgatsz, a nagy pénzbírság mellett (amiből a jogsit is megcsinálhatnád) számíthatsz egy eltiltásra is, ami megoldja neked azt, hogy ha esetleg az elkövetkezendő időben akarsz jogsit csinálni akkor elfelejtheted.
Mint tapasztalt motoros...én is voltam gyerek..és motoroztam a környéken jogsi nélkül. Meglett az eredménye : szilánkos bokatörés és egy totálkáros motor.A szabályokat ismerni kell! És meg kell érteni, hogy ez a TE érdekedben van ! Hamár mindenképp motorozni akarsz, a következmények tudatában, legalább egy rendes, fejedre passzoló méretű bukósisakot vegyél fel és egy zárt cipőt.
Üdv.: Gé
13/18 A kérdező kommentje:
kösuönöm aválaszokat!csak úgy elmondanám,hogy én nem állatkodnék a motorral.de akk maradt akert az eléggé nagy kb50 széles 250m hosszú :D
2010. okt. 20. 15:02
14/18 anonim válasza:
hátja magánterületen aztat csinálol amit akarol :P:P:P
15/18 anonim válasza:
Így van, saját kertedben azt csinálsz amit akarsz :). Viszont megfelelő rutin és elméleti vizsga nélkül a forgalomba ne menj. Lehet csak én vagyok ellenszenves az ilyenekkel, akik jogsi nélkül kismotoroznak. Én is azon kezdtem, 2 évig. 1 balesetem volt csak az is más miatt :)
16/18 A kérdező kommentje:
Én az összes motorost úgy utálom ahogy van fóleg este amikor direkt rágyorsít .....
2010. okt. 20. 17:41
17/18 anonim válasza:
azért utálod őket mert nekik van mivel villogni?
18/18 A kérdező kommentje:
pont NEM hanem azért mert amior este 22:30-kor elmegy az ablakom alatt és direkt jól meghúzza a gászt,hogy mindenki felébredjen akkor picit ideges vagyok!
2010. okt. 21. 15:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!