A magyar autósoknak az orvos tiltja meg a jobbratartást?
Autóút, autópálya, bármilyen olyan út, ahol párhuzamosan több sáv van, lakott területen kívül, a KRESZ is azt mondja, hogy a belső(bb) sávo(ka)t előzés céljából lehet használni, kivéve, hogyha akkora a forgalom, hogy kocsioszlopok alakulnak ki.
Ezzel szemben nálunk az a menő, hogy telibeszarni a jobbratartást, inkább menni a belsőben, ahol 3 sáv van, ott a középsőben és a belsőben, a szélső meg üres. És nem azzal van a bajom, hogy valaki kocsisort előz és nem sorol ki minden kocsi vagy kamion közé, hanem amikor kilométereken keresztül teszi ezt úgy, hogy simán ki tudna sorolni. Aki így vezet, kérem, magyarázza el az okát. Megérteni szeretném, nem szitkozódni.
#5 #3-as vagyok: én személy szerint nem arra akartam kilyukadni, hogy ez elfogadott és nem látok benne problémát, 99%-ban én is kihúzódok jobbra, szóval nem azért ugattam le a kérdésedet, mert nincs igazad, hanem mert értelmetlen f*szságon lovagolsz. Akadályoz? A kérdésben NEM esett szó arról, hogy a belső sávban haladó a sebességkorlát alatti tempóval haladna. Ha ez a helyzet, akkor oké, valóban akadályoz, de te ilyet nem írtál, te mindenféle feltételeket mellőzve en bloc az ÖSSZES belső sávban közlekedőt leszóltál. Na de ha 90-es táblánál 90-nel halad a belső sávban, akkor JOGILAG nem tarthat fel téged, hiszen te is max annyival mehetsz, így amúgy sem tudnád megelőzni. Na ki is bújt a szög a zsákból, ugye? Te a sebességkorlát fölött vezetsz és zavarnak azok, akik betartják azt. A te szabályszegésednek hódoljon be mindenki más. A te szabályszegésed teljesen normális, a mások szabályszegése bezzeg egy világrengető probléma. Gratulálok! Ilyen mentalitással kezdenek az árpád-hídi kategóriás sofőrök is, nekik minden megengedett és mindenki más takarodjon előlük.
#12 Írtam fentebb, hogy 99%-ban jobbra tartok, de van kivétel, amikor pontosan így teszek én is. Hazafelé katasztrofális a külső sáv, nem fogok ott menni, szarok rá, hogy ki mit gondol. Ha valaki jön mögöttem, le fogok húzódni, de utána vissza fogok menni belülre. Vagy opció az, hogy a külsőben a fehér vonalat is átlépve az aszfalt szélén megyek kikerülve a nyomvályút, na de ugyebár a fehér vonal átlépése is szabályszegés, szóval akkor nem mindegy, hogy melyik szabályt szegem meg? Ellenben ez az opció sokkal veszélyesebb, mint a belsőben haladás. Az M0 3x3 sávos részein szoktam még hasonlóan vezetni, mert az mintha egy teljesen különálló világ lenne, mintha Budapesten lenne valami a levegőben, amitől elgurul mindenkinek a gyógyszere, nem egyszer volt már olyan, hogy mentem a külsőben, a forgalmi rend miatt be kellett volna sorolnom a középsőbe, nincs ott senki, velem azonos tempóval megy ott már valaki kilométerek óta, kiteszem az indexet, erre hirtelen CSAKAZÉRTISBAZMEG rágyorsít. Hát a f*szomnak sincs kedve ilyen kreténekkel játszadozni, akkor megyek én is folyamatosan a középsőben, aztán akinek nem tetszik, az tehet egy szívességet és kinyalhatja a seggemet.
Ritkán találkozok ilyennel, ha mégis, akkor simán elmegyek mellette jobbról, mert ugye én jobbra tartok.
Ha jobbról nem tudod megelőzni, akkor igazából neki sem lenne helye kihúzódni, csak azt te nem fogod fel.
Ez a világon mindenütt probléma, ahol létezik jobbratartás.
De gondolom te már bejártad keresztül-kasul a világot, és nyilván csak a galád magyaroknál tapasztaltad ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!