30-as táblának iskolán óvodán kívül van-e még jogosultsága?
#13 Nekem mondjuk az a kedvencem, ha nem huzatom ki 2 bukkanó között akkor biztos, hogy lesz egy türelmetlen barom aki a seggembe áll még 25 körüli tempónál is mert ő 33-al akar menni, mert azzal spórol 15 másodpercet.
Persze majd jön valaki aki kimatekozza, hogy minden utcán 15 másodperc az már 2 perc naponta ami évente már 730 perc azaz egy fél nap és 40 év alatt miattunk elveszít az életéből 1,5 évet :D
Több helyre kellene 30as mint amennyin jelenleg van.
Vegyünk mondjuk most alapul egy kisebb várost olyan 10.000 fős lakossal.
Vannak a városnak széles, határszéli főútjai (ezek alatt azokat az utakat értem amelyek már rég kijöttek a városközpontból de még éppen a település vége táblát nem érték el). Ezeken a helyeken maradhat az 50 nyugodtan hisz kevesebb gyalogos közlekedik és zebrák se nagyon vannak.
Aztán ugye ott a belvárosi rész amely szerintem sokkal veszélyesebb egy ilyen kisváros esetén ahol lámpa sincs és keresztül kasul mindenen vágtatnak, szaladgálnak a gyalogosok az úttesten. Na oda kéne 30as.
Illetve vannak a főútból elágazó mellékutak, oda is 30ast tennék ki mert sokszor szűk, beláthatatlan kanyarok vannak benne és mivel házak mentén halad így előfordulhatnak az út mellett játszó gyerekek, kertekből útra kirohanó kutyák es macskák pl.
Múltkor pl egy tyúkot ütöttek el errefelé.
Illetve annyira nem lehet ezt egy település példájára levetíteni mert minden település másképpen épül fel, át kell vizsgálni minden települést és arra szabottan felülvizsgálni a sebességhatárokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!