Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » 30-as táblának iskolán óvodán...

30-as táblának iskolán óvodán kívül van-e még jogosultsága?

Figyelt kérdés
Elavult a kresz az idők során, a mai járművek már korszerűbbek.
2023. júl. 12. 22:00
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Neked elég annyit tudnod, hogy van.
2023. júl. 13. 07:38
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Azért érdekes, nem, hogy egy 30-as tábla létjogosultságát valamiért mindig a kérdezőhöz hasonló debilek kérdőjelezik meg.
2023. júl. 13. 07:40
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is indokolatlan a 30-as tábla, 20 vagy 25 indokoltabb lenne. A 30 arra jó, hogy kettesben húzatod a gépet, ha kiraknak egy-két fekvőrendőrt, akkor meg mindenki gyorsulgat-lassulgat, amikor 20-szal szépen egyenletesen, csendesebben lehetne haladni.
2023. júl. 13. 08:23
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

#13 Nekem mondjuk az a kedvencem, ha nem huzatom ki 2 bukkanó között akkor biztos, hogy lesz egy türelmetlen barom aki a seggembe áll még 25 körüli tempónál is mert ő 33-al akar menni, mert azzal spórol 15 másodpercet.

Persze majd jön valaki aki kimatekozza, hogy minden utcán 15 másodperc az már 2 perc naponta ami évente már 730 perc azaz egy fél nap és 40 év alatt miattunk elveszít az életéből 1,5 évet :D

2023. júl. 13. 09:22
 15/31 anonim ***** válasza:
65%
#14 Mondjuk motorral én felállok és kirugózom térdből a fekvőrendőrt, nekem nem kell 10-re lassítanom, mint az ültetett verdájú huszároknak.
2023. júl. 13. 09:33
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
#15 Nagyon ügyes vagy. Én pont nem vagyok "ültetett verdájú huszár" de egyértelműen le kell lassítsak, ha nem akarok futómű állítást.
2023. júl. 13. 10:50
 17/31 Justinianus ***** válasza:
81%
Akkor elkerülte a figyelmedet, hogy Európában egyre több helyen vezetik be az 50 helyett a 30 km/h. Bizonyára a magyar elavult KRESZ hatására.
2023. júl. 13. 17:01
 18/31 Alex Fly ***** válasza:
100%
Van. Pl. lakott területen, ahol gyalogosok is közlekednek és keresztezik az úttestet. Ha baleseet van, 30 km/h sebességnél 90%-ban túléli. 60 km/h-nál 90%, hogy nem...
2023. júl. 14. 00:36
 19/31 anonim ***** válasza:
70%

Több helyre kellene 30as mint amennyin jelenleg van.

Vegyünk mondjuk most alapul egy kisebb várost olyan 10.000 fős lakossal.

Vannak a városnak széles, határszéli főútjai (ezek alatt azokat az utakat értem amelyek már rég kijöttek a városközpontból de még éppen a település vége táblát nem érték el). Ezeken a helyeken maradhat az 50 nyugodtan hisz kevesebb gyalogos közlekedik és zebrák se nagyon vannak.

Aztán ugye ott a belvárosi rész amely szerintem sokkal veszélyesebb egy ilyen kisváros esetén ahol lámpa sincs és keresztül kasul mindenen vágtatnak, szaladgálnak a gyalogosok az úttesten. Na oda kéne 30as.

Illetve vannak a főútból elágazó mellékutak, oda is 30ast tennék ki mert sokszor szűk, beláthatatlan kanyarok vannak benne és mivel házak mentén halad így előfordulhatnak az út mellett játszó gyerekek, kertekből útra kirohanó kutyák es macskák pl.

Múltkor pl egy tyúkot ütöttek el errefelé.

Illetve annyira nem lehet ezt egy település példájára levetíteni mert minden település másképpen épül fel, át kell vizsgálni minden települést és arra szabottan felülvizsgálni a sebességhatárokat.

2023. júl. 14. 08:03
 20/31 anonim ***** válasza:
66%
#19 Nagyon szomorú, amit írsz. Ahol szaladgálnak a gyalogosok, oda fessenek zebrát, és máris felesleges a 30-as tábla, elég szabályosan megközelíteni a zebrát. Ahol szűk, beláthatatlan kanyarok vannak, oda megint felesleges a 30-as, mert a kanyarok tesznek róla, hogy a vakon vezetés elkerülése végett lassabban menjen mindenki. Aki ilyen helyeken szabályozás híján 50-nel megy, az nem tudom, hogy kapott jogosítványt, és azért szomorú, amit írsz, mert igazad, sokan így vezetnek.
2023. júl. 14. 08:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!