Mit gondoltok, az egyre szigorúbb rendőri ellenőrzéseknek köszönhetően sikerül visszafordítani a magyar közlekedési morált a béka feneke alól?
Pusztán a gyakoribb ellenőrzések és gyakoribb bírságok nem fogják érdemben megváltoztatni a közlekedési morált. Ez ennél összetettebb.
A társadalom állapota leképeződik a közlekedésén.
Változtatni nem fog. Ha a drasztikus gyorshajtókról beszélünk, azok vagy pénzesek, és kicsengetik a büntiket, ha szimplán felelőtlen, akkor ezután is az lesz.
Ha az 51-en hajtó autósokra értjük, azok legfeljebb döcögni fognak, amiből hamar lesz botrány. Lehet valaki megunja a döcögést, előzni próbál, és baleset lesz a vége, aztán jön a mutogatás, hogy "de ötvennel előztem, és ő ok nélkül tartotta fel a forgalmat ezzel akadályozva engem.". Illetve az autók, amik nem mutatnak pontos sebességet is áldozatul fognak esni, amikből lehet csoportos per is, akár az állam felé, akár az autógyárak felé.
én amióta az eszemet tudom ilyen a közlekedési morál, kétlem hogy bármi változna. De amúgy romániában sokkal rosszabb a helyzet, és ott még olyan dolgok miatt is elvehetik a jogsit ami miatt itt egy figyelmeztetéssel elengednek, mégsem változik semmi :D Ahogy nyugaton se fog változni a dolog se jobb se rosszabb irányba (kinek mi, sokak szerint ott jó a közlekedési kultúra, ahogy én látom inkább sokkal nagyobb birkák...).
Ez a vérünkben van, az ember a közlekedésben reprezentálja a saját lelki világát, és a magyar ember emberileg is ilyen, nem mindig mert mindenkinek van jobb-rosszabb napja, de a default állapot ez az utálok mindenkit, és minden szar, szóval ezért lesz ez az utakon mindig is :D Majd ha úgy keresünk mint a svájciak akkor mi is úgy fogunk közlekedni mint ők.
Ez tök érdekes, ki hogy látja, itthon szerintem még a jó kultúra mutatkozik.
Előzékenyek az emberek, és van egy pár kirívó ellenpélda.
Én így látom. Sokat vezetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!