Szemközti sávban álló kukásautó esetén a túloldalra átsétálni igyekvő kukást köteles vagyok átengedni?
Szituáció: én megyek észak fele, kukásautó szemközti sávban megáll, hogy a kukás átmenjen a túloldalra miközben a kukáskocsi mögött várakoznak autósok (elsősorban hogy nekem elsőbbséget adva nem előzhetik ki a kukásautót).
Rajzon:
* zöld: kukásautó (és haladási iránya)
* narancssárga pötty: kukás (iránya a túloldalra)
* piros: várakozó autók
* kék: én és a haladási irányom nyíllal
Szituáció a fenti, én 5-10-el csordogálva elhaladok a kukásautó mellett és nem engedem át a kukást, hanem majd csak mögöttem megy át.
Ez szabálytalan vagy szabályos?
Emlékem szerint kreszből a sárga villogó azt jelenti, hogy kellő körültekintéssel lassan lehet elhaladni a jármű mellett, de nincs kötelességem elsőbbségadásra (akár kukásautónak akár kukásnak).
Nem.
De ha jófej vagy, átengeded, hisz a kukáscsapat, plusz a piros autósok is közvetve mind rád várnak.
Neked plusz 5 mp, cserébe x másik embernek 5 mp-cel kevesebb.
Mi ösztönzött arra, hogy ezt megfogalmazd magadnak?
Jogkövető állampolgárként hívd a rendőrséget, mit bóklásznak gyalogosan az úttesten?
Es bizonyára csendet is háborítanak, meg koptatják az aszfaltott a lábukkal az aszfaltot. Feljelentés!
Még az is előfirdulhat, hogy büdös a hónaljuk.
5. Ezért is 3 pontot kap!!
Ezért irkálnak ki ilyen baromságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!