Hivjam fel a vadasztarsasagot?
Hát, ha tudod kihez tartozik, mindenképp.
De elvileg a helyi állatorvosnak is kell tudnia, azt is felkeresheted.
Vagy még a tűzoltók, ők még meg is mentik az életüket, rendszeresen macskákat is mentetnek velük.
Hát ha éjfél után az állatorvost hívja a kérdező, akkor nem szabad megvárni, mert akkor az ő lába is el lesz törve. :)
Ha az úton v. padkán van az őz, szerintem indokolt hívni a 112-t, ők meg majd hívnak valakit, aki kinyírja az őzet. (Nem, nem fogják meggyógyítani, hanem kimegy a vadász, és lelövi, vagy ha sajnálja a töltényt, visz egy vascsövet, és azzal lecsapja, aztán elvágja az ütőerét, ne legyen véres a hús. Aztán eladja a húsát, felénk bármikor lehet őzhúst venni vadásztól.)
Én felhívnám őket aztán megkérdezném, hogy ha történne egy ilyen helyzet akkor adnának e nekem a vadhúsból egy kis pörköltnek valót.
Ha azt mondják igen akkor elmondom, hogy na akkor jöjjenek mert lenne egy kis munka. Ha azt mondják nem akkor leteszem a telefont és megölöm én az őzet aztán haza viszem a húst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!