Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire lehetett veszélyes?

Mennyire lehetett veszélyes?

Figyelt kérdés
Elég óvatos sofőr vagyok, viszont most nem tudom eldönteni, hogy benéztem-e a dolgot, vagy sem. Lassú járművet kerültünk ki, aki jobbra indexelt. Mikor pont mellé értem, akkor láttam, hogy már balra indexel. A szemből jövő, és köztem kb. 10-12 meter távolság volt amikor már én visszatértem a sávomba. Ekkor rám villantott. Nem értem, mert nem éreztem, hogy közel lenne, mikor visszatértem a sávomba még akkor sem volt túl közel.
2023. febr. 22. 17:10
 1/6 Koplárovics Béci ***** válasza:
89%
Hát azért 10-12m a szembejövővel nem nagy távolság... 40km/h-nál (azaz 20-20-szal haladva!) 1 másodperc... Ezekből az adatokból ítélve nagyon rosszul mérted fel az előzés lehetőségét.
2023. febr. 22. 17:17
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudjuk milyen sebességnél volt, de igazából tök mindegy.

10 méter 50km/h-nál 0.37 másodperc, ha városban haladtatok.

90 km/h-nál országúton 0.2 másodperc.

Ha igazak az elhangzottak, akkor ennyivel az ütközés előtt tértél vissza a sávodba. Ez szerinted nem veszélyes és "nem túl közel"?

2023. febr. 22. 17:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom már most megítélni. Mikor elkezdtem az előzést, beláttam az útszakasz kétszeresét, már a sávomban voltam amikor még jó pár méter volt köztünk és villantott. A lassú jármű kb 30-al haladt. Máskor mindenképp jobban figyelek. Már ha eleve ezután merek még vezetni...
2023. febr. 22. 17:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem voltunk ott, videó nincs, a leírásod meg brutál pontatlan.

Lehet, hogy túlreagálta a másik, de az is lehet, hogy feleslegesen okoztál balesetveszélyt. Ez már nem fog kiderülni.

2023. febr. 22. 18:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megmondhatatlan. Én is volt, hogy "idegből" rávillogtam olyanra, aki neccesen kezdett szemből előzésbe, pedig láttam első perctől, hogy ez be fog férni vissza és még csak lassítanom sem kellett.

De volt olyan is, ahol konkrétan közel állóra kellett lassítanom 100+ tempóról. A delikvens meg veregethette a saját vállát, hogy milyen szépet előzött.

2023. febr. 22. 21:14
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet csak köszönt a villantással.
2023. febr. 24. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!