Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A mentősök/tűzoltók pszichésen...

A mentősök/tűzoltók pszichésen hogy bírják kezelni ezeket a tragédiákat? (4-esen meghalt anyuka és babája)

Figyelt kérdés

[link]

Biztos olvastátok a hírt, de belinkelem, röviden: 4-esen balesetben meghalt egy anyuka, akinek a babáját még császárral világra hozták de ő is meghalt.

Gondolom ilyen esetekben a tűzoltók/mentősök járnak el nem a rendőrök, de fura belegondolni, hogy az emberek többségét már az is megrendíti ha lát egy sérült kiscicát ezek az emberek meg ilyen helyzeteket is tudnak kezelni.

Vagy én gondolom rosszul és valójában egy vadidegen ember felé sokkal nagyobb a közömbösség ha az emberi pszichológiáról van szó?

Vagy ezt ők tanulják esetleg csak azok választanak ilyen pályát, akik nagyon tudják kezelni az érzéseiket?

2022. nov. 27. 17:58
 1/7 anonim ***** válasza:
96%

Nem kifejezetten ezen a pályán vagyok, de remélem hasznosan tudok neked válaszolni.

Ilyen helyzetben nekem az segít, ha nem arra gondolok ki van éppen ott, hanem a feladatra. Meg kell valamit oldanom, csinálnom a lehető legrövidebb idő alatt. Ez olyan feladatalapú dolog. Nyilván utána van, hogy ezt megbeszéljük a kollégákkal, vagy bárkivel. (kivéve nálam a család) . Nyomot hagy nyilván, de mennem kell tovább, és további feladatokat kell megoldanom hogy segíteni tudjak az adott helyzetben.

2022. nov. 27. 18:07
 2/7 anonim ***** válasza:
96%
Rendszeres pszichikai vizsgálatok, a feladatra koncentrálás, a laktanyába visszaérve a történtek átbeszélése, saját pszichológus, illetve az évek
2022. nov. 27. 18:16
 3/7 anonim ***** válasza:
97%
Nem tudom, de az biztos, hogy ők a legnagyobb hősök!
2022. nov. 27. 23:30
 4/7 anonim ***** válasza:
93%

A leírtakon kívül: eleve ilyen emberek maradnak meg ezeken a pályákon, akik képesek túltenni magukat a dolgokon. Egyszerűen egy munkát látnak maguk előtt, nem (annyira) gondolnak bele, hogy ott emberek haltak meg, mint valaki, aki csak ritkán, egy újsághírben találkozik ezzel. Nyilván az elején még jobban belegondolnak, de aztán idővel egyre inkább rá tudják venni magukat, hogy ne rágódjanak ezen.

Ott vannak pl. a sebészek is, akik élő embereket vagdosnak, azt se tudja mindenki megszokni. Ismerősöm lánya tizenévesen rosszul lett, ha valaki elvágta az ujját, és vérzett. Aztán elment orvosnak, és fél év múlva már unottan nézte, ahogy halottakat boncolnak előtte. De még azt is meg lehet említeni, hogy mikor vágóhídon dolgoztam (raktárosként), jött egy TMK-s vezető, aki 3 nap után kilépett, mert nem bírta elviselni a vért.

Szóval, a tűzoltóságnál és rendőrségnél se fognak sok kenyeret megenni azok, akik nem bírják túltenni magukat a szörnyűségeken.

2022. nov. 28. 07:47
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

Én még csak másodéves mentőtiszt hallgató vagyok, úgyhogy át még nem éltem szerencsére ilyen eseteket viszont folyamatosan vannak olyan tantárgyaink amik a pszichológiára, kommunikáció fejlesztésre, közösségépítésre épülnek. Ezek ha majd mind egybe összeállnak akkor remélhetőleg egy olyan személyiséggel fogunk rendelkezni amivel képesek leszünk kezelni a hasonló szituációkat.

Nyilván ez nem ilyen egyszerű mert nem elég hozzá a képzés, vannak olyan emberek akik természetüknél fogva nem lesznek képesek ezeket kezelni és biztos vannak nálunk is nagyon sokan akik emiatt fognak kihullani és még az is lehet, hogy én is közte leszek. Amíg az ember nem élt át hasonlót addig gőze sincs arról, hogy hogyan bírná. Tavasztól megkezdődnek az első kivonuló mentőgyakorlatok és ott sok minden eldől majd. :)

2022. nov. 28. 08:46
 6/7 anonim válasza:

Nem tudom,de mérhetetlenül tiszteletem őket,és szerintem a világ pénze kevés lenne nekik.

Én pl kórházban és mentősként nem dolgoznék soha,mert nem bírnám végignézni sem a halált,sem a szenvedést,amit egy emberre sokszor rápakol az élet.

Ők a hősök,és szerintem átlagembernek felfoghatatlan miken is mennek keresztül..

Egy ismerősöm tűzoltó,és szinte minden szabadnapon részegre issza magát.

Egyszer azt felelte "a munkát elvégzem,de ha nem lenne ez a kikapcsolódás úgy nem menne,mert máshogy ezt nem lehet bírni."

Teljesen megtudtam érteni sajnos.

2022. dec. 9. 22:43
 7/7 anonim válasza:
34%
tahó bunkó banda meglopnak kinevetnek eszméletlen betegel szelfiznek stb
2023. szept. 11. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!