Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mièrt van az, hogy többet...

Mièrt van az, hogy többet tanultam a barátomtól 10 óra alatt, mint az oktatómtól?

Figyelt kérdés
Vizetèstechnikailag is, de etika szempontból is. A legtöbbet a mire figyeljek vezetès közben, hogyan kell figyelmes lenni. Mikor elkezdetem vezetni önállóan (vele) hamar arra jöttem rá, hogy el tudom vezetni az autót, de a közlekedès terèn sokat kell(et) fejlődnöm.
2022. nov. 15. 16:06
 1/9 anonim ***** válasza:
57%

Mert nem fizetsz neki, egész más mentalitással állsz hozzá, nem szolgáltatóként tekintesz rá, könnyebben befogadod, hogy jót akar neked. Meg azért, mert az oktatás csak a forgalmi vizsgán tol át egy betanult útvonalon, utána még bőven évek kellenek, hogy normálisan tudjál menni akár szerpentinen, akár 2x3 sávos autópályán, akár Budapest csúcsforgalmában. Ezért nyomatja az apukák többsége, hogy fiatalon jogsi és ül befele mellé oktatni, persze ha a gyerek megteheti, hogy kiszáll, ha nem tetszik neki a hangnem, akkor veszett fejsze nyele.

Volt már arra is statisztika, hogy jobban gyakorol az ember egyedül, ha nem próbálnak neki segíteni, meg olyan is, hogy emiatt annyi rossz dolog rögződik be, hogy ez a balesetek egyik forrása, szóval ki tudja. Én örülök, hogy a sarki trafikba is kötelező volt évekig furikáznom a családot.

2022. nov. 15. 17:26
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

Nekünk az elméleti részen mondott rengeteg olyan apró kis sztorit az oktató, ami a mai napig megmaradt. Aki online kurzust végez, az ebből már alapból kimarad. A vezetés része oktató függő. Felesleges ebbe belemenni, romló állapotban van a vezetésoktatás, nem mindig a megfelelő arcokat vonzza be, tartja meg a szakma. Nem érdemes általánosítani, mert vannak kiváló oktatók is. Na meg az a 30+x gyakorlati óra is rohadtul kevés, minimum 50-60 kéne kötelezően, hogy rendesen beleférjen a teljes anyag.

Nekünk azt mondta az oktató - nem baj, ha nincs korábbi tapasztalatunk a vezetéssel, legalább nem kell a rossz beidegződések ellen dolgozni. Jobb, ha először egy hivatalos oktató tanít be valamilyen sztenderdek mentén. Ott legalább tudod, hogy nem csupán a tekintélyelvűség mentén bízol meg az oktató szavában (mint a barát-szülők-rokonok esetében), hanem áll mögötte egy garancia, hogy hülyeséget talán nem fog neked tanítani.

Bevallom, én is szoktam tanítgatni a barátnőm, de általában csak olyanokra, hogy (semleges nézőpontból nézve) mit kell tudni az autókról, meg olyan dolgokra, amik egy oktatáson is elhangzanának. Sokan könnyen túllépik a hatáskörüket, és a saját kis baromságaikat is elkezdik tanítgatni.

Teljesen természetes, hogy leraktad a jogsit, és bizonytalan vagy. Kezdetét veszi egy éveken át tartó Dunning-Kruger hullámvasút, ahol egyszer úgy érzed, mindent IS tudsz, máskor azt, hogy semmit sem.

2022. nov. 15. 17:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy egyedül ezzel az érzéssel. Ahogy az első írta, a tanfolyam célja, hogy a vizsgát letedd. Értsd: a vizsgafeladatot már el tudd végezni magadtól. Mi is annak idején az oktatóval a várható vizsgakört gyúrtuk. De a százféle helyzet, amivel fogsz tálkozni, az nincs benne a vizsgában.
2022. nov. 15. 22:27
 4/9 anonim ***** válasza:

-nem "idegen" így kevesebb a nyomás

-jobban figyelsz arra akit szeretsz és türelme "végtelen"

-megfelelés

-hibázhatsz szeretted mellett, mert tudod elnézőbb

-nincs tétje, ha "otthon gyakorolsz"

Stb...logikus dolgok.

2022. nov. 16. 09:41
 5/9 anonim ***** válasza:
A tanfolyamnak nem az a célja, hogy a vizsgát letedd...
2022. nov. 21. 02:36
 6/9 anonim ***** válasza:
#5 A tanfolyamnak papíron nem, viszont a gyarkoaltban de, az a célja. Ha nem az lenne a célja, nem előre ismerhető útvonalak lennének, nem tudnád előre, mikor melyik szakaszon számíthatsz egyívűre, parkolásra stb. nem lennének ezek megbeszélve az oktatóval. Sőt, a vizsgának is az a célja, hogy a tanfolyamot elvégezve le tudd tenni, ugyanis az átlag vizsgázó nem tud megfelelően váltani, nem tud dinamikusan elindulni egy lámpánál, viszont 10 hibavonallal is átmegy, akár olyan hibákkal is, amikből nagyon-nagyon gáz 1 óra alatt hatot elkövetni.
2022. nov. 21. 13:29
 7/9 anonim ***** válasza:
*10-et. Tehát átlagban hatpercenként egyet.
2022. nov. 21. 13:30
 8/9 A kérdező kommentje:
7# vizsgán 3db lefulladásom volt... :(
2022. nov. 21. 20:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Na látod. Egyszer-egyszer mindenki lefullad, de egy óra alatt háromszor azért csak nem...
2022. nov. 22. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!