3,5 tonnás kisteher platóján lehet 2 raklap beton?
"2 raklappal felraknak, jól tudom hogy olyan 1 tonna körül lehetne csak megpakolni?"
Van az autónak forgalmi engedélye, abból kiolvasható a hasznos teherbírása. Benne van a saját tömege és megengedett legnagyobb össztömege, ebből nem lehetetlen kiszámítani.
"A sofőr mondhatja azt, hogy nem indul el vele?"
Ha tisztában van vele, hogy túllépi a megengedett legnagyobb össztömeget, meg kell tagadnia, hogy elinduljon vele. De jellemzően nem szokás: aó, csak egy mázsával több (az "egy mázsa" ilyen környezetben 4-500 kg-ot jelent), elbírgya még a ruggó, meg csak ide, két utcányira (értsd: 30 km-nyire) megyek, ne forduljak mán kétszer, meg majd lassan fogok menni, nem szágúdozok (nyomom neki, ahogy a csövön kifér, mert még van mára két fuvar, utána meg a maszek és már így is 11 óra van).
"Ezért kirúghatják?"
Kirúgni azért fogják, ha nem csinálja azt, amit a főnök mond neki. A főnök utasítása pedig jellemzően az, hogy rogyásig kell pakolni az autót, mert akkor több pénzt hoz.
"Balesetnél ki a hibás?"
Az, aki a balesetet okozta, de ha kiderül, hogy a sofőr túlterhelt autóval közlekedett, őt biztosan megbüntetik.
5: Szerintem ott sem változik nagyjából semmi, mert úgy tudom általában minden furginak a raksúlya kb. 1100 kg. Egy furgi üresen kb. 2000 -2400 kg attól függ hogy dobozos, ponyvás vagy sima platós.
Na de ami a forgalmiban fel van tüntetve, abból kell kiindúlni. A rendőr a forgalmi szerint büntet ha megnézi. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!